Nye 6- til 10-tonns gravere fra Wacker Neuson

De nye gravemaskinene sparer opptil 20 prosent drivstoff, samtidig som de yter mer, lover produsenten.

Med egenskaper som Load Sensing hydraulikksystemet, som sørger for en enkel og nøyaktig betjening, den innovative kinematikken som sørger for kreftene under utgraving og en omarbeidet maskin- og førerhyttedesign for ideelt utsyn rundt hele arbeidsområdet, setter Wacker Neuson nye standarder for å arbeide presist og effektivt, skriver selskapet i en pressemelding.

– Kunden og hans daglige utfordringer er det sentrale punktet i Wacker Neusons utviklingsarbeid. Dette gjenspeiler seg tydelig i våre nye gravemaskinmodeller. Tekniske nyvinninger sørger både for enkel og intuitiv betjening av maskinene og for effektivitet og rentabilitet i bruken, spesielt når det er trangt om plassen, sier Gert Reichetseder, daglig leder hos Wacker Neuson Linz GmbH.

Annonse

Spesielt den store innsparingen av drivstoff på 20 prosent sammenlignet med forgjengermodellen ved samme høye produktivitet var utslagsgivende for at alle modellene ble utmerket med ECO-seglet. Dette deler Wacker Neuson ut for spesielt miljøvennlige og økonomiske produktløsninger.

Mer økonomisk

For sikker betjening og raskt arbeid på byggeplassen er et godt utsyn til alle sider svært nødvendig, samt utsyn til belter og verktøy på begge sider. På grunn av forskyvningen av utliggeren til siden, samt ventilhuset, som er sterkt avrundet forover, oppfyller de nye gravemaskinene disse kravene. Et høyere dreiemoment og utvidelsen av skuffedreievinkelen til 200 grader gjør ifølge produsenten de nye modellene til de beste i sin klasse hva angår graveytelse. Resultatet? Arbeide mer økonomisk. Med den nye kinematikken er det mulig å grave skuffen enda dypere inn i bakken og at den får tydelig mer kraft når den graver. Load Sensing systemet sørger for at arbeidshastigheten til alle bevegelser med lastuavhengig gjennomstrømningshastighet (LUDV) alltid er konstant, og – som navnet sier – forblir uavhengig av lasten; også når det utføres flere bevegelser samtidig.

Wacker Neuson_ET90_action_02

Opptil fem ekstra styrekretser er tilgjengelige på de nye modellene: Den raske, trinnløse innstillingen av de enkelte kretsene gjøres via en «Jog Dial», et system som er kjent fra bilsektoren. Dermed er det mulig å lagre og innstille påmonteringsapparater – også under arbeidsprosessen. Et 3,5 tommers display gjør det mulig å holde kontrollen over alle apparatfunksjonene på en oversiktlig måte. I forbindelse med et 7 tommers display, som kan fås som opsjon, kan gravemaskinene ET65, EW65 og ET90 i tillegg utstyres med et ryggekamera.

Kompakte dimensjoner, lang rekkevidde

Med den nye 6-tonns beltegraveren ET65 arbeider operatøren også under de minste plassforholdene på byggeplassen på en sikker og eksakt måte fordi gravemaskinen, med en lav høyde på kun 2,5 meter og en bredde på under 2 meter er ekstrem kompakt og mobil. Justeringsutliggeren, som er tilgjengelig etter ønske, for mer fleksibilitet, er et pluss når det gjelder rekkevidde, gravedybde og tippehøyde. Med fremragende motor- og hydraulikkytelse er 10-tonns-beltegraveren ET90 blant de beste hva angår ytelse og kapasitet. Også ved krevende bruk, som f.eks. ved veibygging, overbeviser gravemaskinens motorytelse og gravekraft. Load Sensing hydraulikksystemet bidrar til en høy maskineffektivitet.

Underveis på egne hjul

Wacker Neuson presenterer ytterligere en modell i 6-tonns området med mobilgravemaskinen EW65. Den utmerker seg med den trinnløse kjøredriften, med en maksimal hastighet på 30 km/t i kombinasjon med de kompakte målene. Takket være veikjøringsmodusen er det ikke nødvendig å bruke andre transportkjøretøyer når man skal flytte fra en byggeplass til den neste. Hjulgravemaskinen EW65 er i tillegg optimal for tilkobling av forskjellige apparater: Dette sørger fem styrekretser for (tre justerbare), Load Sensing hydraulikk og en lukket kjøresyklus for optimal synkronisering og ingen påvirkninger mellom arbeids- og kjøresyklus.