Multiverktøy på hjul

Volvo hjulgraver

(Foto: Volvo CE)

Hjulgraverne Volvo EW160E og EW180E ble lansert nå i våres.

– De er flerbruksmaskiner med store muligheter for tilpasning til kundenes nøyaktige spesifikasjoner, sier Volvo Construction Equipment i en pressemelding.

12 hjul

Ta bare en ting som hjuloppsettet, for eksempel:

Annonse

Kunder kan f.eks. velge mellom 12 forskjellige dekktyper og dimensjoner – både enkle og doble hjulsett – fra åtte forskjellige leverandører tilpasset grunnforholdene.

Ulike stikkelengder er en selvfølge. Ekstra hydraulikkfunksjoner er litt mer avansert: «X1-hammer/saks» og «X3-tilt/rotasjon» gir olje til redskaper som krever henholdsvis en- eller to-veis hydraulikk, og to-veis hydraulikk for tilting eller rotasjon av redskaper.

Artikkelen fortsetter under videoen:

Transport

Ikke bare kan maskinføreren skifte redskaper raskt og enkelt. Han/hun kan også selv ta dem med seg.

Begge modellene er godkjent for bruk på vei, og kan utrustes med et tilhengerfeste som kan trekke opp til åtte tonn med bremser og tre tonn uten bremser.

Maskinførere kan også frakte med seg alt verktøy i en spesiell uttrekkbar verktøykasse, som trekkes ut fra undervognen. Denne nyutviklede funksjonen kan belastes med opp til 120 kg.

Bomdemping

Bomdempingssystemet med hydraulikkretser og gassakkumulatorer, lar maskinføreren kjøre raskere over humpete veier og røft terreng, samtidig som at hydraulikksystemet også har blitt forbedret for økt følsomhet.

De ergonomisk plasserte betjeningselementene, inkludert manøverspakene, tastaturet og informasjonspanelet, er enkle og lette å bruke.

Sikt

Glimrende sikt rundt om sikres av store vindusflater. Begge modellene har forbedret sikt mot høyre side.

Smartview gir føreren et blikk "ovenfra". (Foto: Volvo CE)

Smartview gir føreren et blikk «ovenfra». (Foto: Volvo CE)

Dessuten har de den nye Volvo Smart View-funksjonen: Tre kameraer som er montert på forskjellige sider av maskinen, foran, på siden og bak, kombineres for å gi et sanntidsbilde av maskinen sett ovenfra.

De tre kameraene gir også individuelle bilder fra front, side og bak maskinen. Denne intelligente og bransjeledende teknologien hjelper maskinføreren til å se i alle vinkler og sikre en trygg svinging.

Regler

Førerhuset er ROPS-godkjent (RollOver Protection Structure), og DJ6-motoren oppfyller de strenge steg 4-kravene i Nord-Amerika og Europa.

I tillegg kommer begge modellene med et Euro Test Certificate, som reflekterer de nylig innførte sikkerhetsreglene i Europa.

Akslingene har automatisk eller førerbetjent pendelaksellås.

Vedlikehold

Begge modellene blitt designet med tanke på enkelt vedlikehold. Så snart maskinen har startet, kontrollerer den alle væskenivåene automatisk, inkludert motorolje og hydraulikkolje, og varsler maskinføreren via informasjonspanelet dersom det kreves tiltak.

Innebygget elektrisk bunkringspumpe kan levere 50 liter diesel i minuttet. Den er plassert ved siden av drivstofftanken og kan nås fra bakkenivå.

Grupperte filtre og smørepunkter er også tilgjengelig fra bakkenivå.

Flere detaljer og spesifikasjoner? Her er hele pressemeldingen.