Hæhre kjøper HBM høvler

HELLERUD / MO i RANA: – Det er nå klart at Lintho Maskin skal levere to HBM veihøvler til Hæhre i forbindelse med forbindelse med kraftprosjektet Smibelg-Storåvatn i Mo i Rana.

Tunnel

Det opplyser daglig leder Rune Gammelsrud i Lintho Maskin. De bestilte maskinene er 11 tonns maskiner, spesifisert for tunneldrift etter Hæhres krav.

Lintho Maskin er norsk importør av den tyske høvel-produsenten HMB-Nobas, den klart største veihøvel-leverandøren på det tyske markedet.

Annonse

Høyde

Valget falt på HBM-høvlene hovedsakelig på grunn av deres lave høyde.

– Vi har også undersøkt på forhånd og funnet ut at de skal være bra høvler, sier Frank Ole Sørensen i Hæhre Maskinutleie AS.

Lastere

Til det samme prosjektet ble det kjøpt en pakke på tre Häggloadere, to tunnelrigger og noen vifter fra Atlas Copco, to Volvo L90H hjullastere med lavbygde hytter, to 963D beltelastere og to 374 beltegravere fra Cat. En del containere til verksted og diverse andre formål fra Containertec AS sto også på handlelista.

Häggloader:

https://www.youtube.com/watch?v=CMLG_5soLas

Stor

HBM er representert i alle de nordiske landene, og inngår i industrigruppen GP Papenburg International med mer enn 3500 ansatte.