136 pling i bjella

Pon Equipment hadde høye salgsambisjoner for messa. De ble overgått opptil flere ganger, med 136 nye og brukte maskiner på ordrelista. – Det er bedre trøkk i markedet enn vi trodde, sier Pon-sjefene.

HELLERUD: Den ferske sjefen for Pon Equipment tok med servicedirektør Ole-Petter Holene og markedsdirektør Espen Paulseth og kalte sammen til en improvisert pressekonferanse et kvarter før portene på Vei og Anlegg stengte.

Og hvilken messe det har vært!

Annonse

Salg

136 maskiner har blitt solgt i løpet av messa. De seks siste i løpet av den siste halvtimen.

Pon-sjefen hadde nemlig forberedt et flipoverark med salgstall til pressekonferansen. Der sto det 130.

– Kjempefornøyd, helt fra dag én. Salget har vært over alle forventninger. Jeg pleier å sette høye ambisjoner for meg selv og laget. Men de ambisjonene har blitt overgått. Det er bedre trøkk i markedet enn vi trodde, sier Erik Sollerud.

Knagger

Han henger suksessen på flere knagger:

  • Små maskiner
  • Maskiner med Grade Control fabrikkmontert maskinstyring, med 10 solgte.
  • Servicekonseptet EM solutions. 74 solgte serviceavtaler
  • M-serie hjullastere

Små

Pon-sjefene sier seg spesielt fornøyd med å ha nådd fram til de mindre selskapene, og kommet i kontakt med mange maskinførere.

– Mange tror Cat er bare for de store. Dessverre, for det er like mye for de små. Se bare på lista over solgte maskiner. Majoriteten gikk til til små og mellomstore kunder. Grillfesten torsdag var et bevis på at vi treffer bredt, med 800-1 000 deltakere, sier Sollerud.

Ole-Petter Holene Cat 988K

Ole-Petter Holene med Cat 988K, med den aller første sidetippen Pon selv har laget. – De gode egenskapene til 980 er skalert opp, sier Holene. (Foto: Jørn Søderholm)

Blant Pons største attraksjoner var 307E, den nylig gjenopplivede åttetonneren med fast bom, servicehjullasterne 930M og 950M og gromhjullasteren 988K med Pons egen sidetipp.

Beltelaster

Den særeste enkelthandelen var det nok en gang Hæhre som sto for, med to Cat 963D beltelastere.

56 maskiner ble fraktet fra lager opp til messa. De er nå på vei ut til kunder og travle arbeidsdager.