Transit fyller 50

Den første forlot samlebåndet i England 9. august 1965. Siden er nærmere 8 millioner eksemplarer av de forskjellige Transit-modellene bygget, og Transit har vokst fra én enkelt modell til en hel familie av nyttekjøretøy.

Jorda rundt

Parkert etter hverandre vil 50-års Transit-produksjon danne en ubrutt rekke rundt jorda. Gjennomsnittlig er det solgt en ny Transit hvert 180 sekund gjennom modellens levetid, opplyser Ford i en pressemelding.

Den nyeste utvidelsen av Transit-familien består av fire helt nye modeller – 2-tonns Transit, Transit Custom, Transit Connect og Transit Courier.

Annonse

Bredden har sikret Ford posisjonen som den mest populære produsenten av nyttekjøretøy i Europa i 1. kvartal 2015. Salgsvekst er på hele 42 % sammenlignet med foregående år.

Viktig

– Ford Transit spiller en betydelig rolle for millioner av kunder.  Fra å få arbeidere frem til et anleggsområde til å levere viktige pakker eller frakte en pasient til sykehus. Folk over hele verden stoler på at Ford Transit kan få jobben gjort. sier Fords Europa-sjef Barb Samardzich.

Transit ble lansert samme år som det første mennesket gikk ute i verdensrommet og har satt spor etter seg som et praktisk hjelpemiddel i den voksende europeiske økonomien.

Transit utviklet seg til et enormt spekter av nyttekjøretøy, fra varebiler til busser, ambulanser og campingbiler til oppsiktsvekkende enkeltmodeller som Cosworth V8-motoriserte Supervan.

Million

Voksende popularitet førte til at Transit-produksjonen akselererte, fra den første millionen i 1976 til en ny million ble lagt til i 1985, 1994, 2000, 2005, 2010 og 2013. Etterspørselen etter den mindre Transit Connect – med over en million enheter solgt – og den nye kompaktmodellen Transit Courier, vil bidra til at Transit nr. 9 millioner blir bygget i løpet av 2015.

Nyvinninger

Transit har også tilbudt kundene sine en lang liste av teknologiske innovasjoner for nyttekjøretøy som har økt ytelsene, komforten og sikkerheten; fra lasteromsdører på sidene, radialdekk og halogenlykter til direkteinnsprøytede dieselmotorer, sikkerhetslåser og blokkeringsfrie bremser som standard. De nyeste Transit-modellene tilbyr nyheter som Adaptiv Cruisekontroll, Active City Stop og filskiftevarsling.