Terex-premiere

Bulder Maskin har på Vei og Anlegg norgespremiere på en ny serie hjullastere fra Terex: TL 80, 100 og 120.

F.v. Bulder-sjef Tore Thunestvedt, Tom Lillestrøm og Truls Østerud.

F.v. Bulder-sjef Tore Thunestvedt, Tom Lillestrøm og Truls Østerud.

Nyheten hadde en liten ”før-premiere” på en serie åpen dag-arrangementer på Bulders avdelinger i tidligere i vår.

Motor

Maskinene er utstyrt med steg 3b-motorer fra tyske Deutz. Det er samme motorer som blant annet brukes av Volvo. Utslippskravene oppfylles med partikkelfilter, med tillegg av Adblue når de skifter til steg 4.

Annonse
Terex TL 80 interiør

Terex TL 80 interiør

De nye TL-hjullasterne har fått en fornyet innredning. Knappepanel flyttet opp på høyre A-stolpe, helt oppunder taket er en av endringene.

Den har også fått et can-bus-system for teknisk kommunikasjon mellom hytte, motor og drivverk. Det gir blant annet mulighet for et bedre elektronisk diagnosesystem enn før.

Kapasitet

Hjullasterne kan utstyres med en ”high flow” hydraulikkpumpe som gir en hydraulisk kapasitet på 120 liter i minuttet, med 175 bars trykk. Det er ekstrautstyr på alle modeller.

Bulder har også med en Menzi Muck M5

Potmeter

Et sted i elektronikken på TL-maskinene er det montert et potmeter. Variabel motstand gjør det mulig å gi gass på motoren uten å øke hastigheten på hjulene. For eksempel ved kjøring med feiekost, for å holde trykket på børsten oppe uten at maskinen ruller fortere framover.

– Disse tre maskinene har et bredt bruksområde. Egner seg godt for eksempelvis anleggsgartnere eller til veivedlikehold, brøyting og rydding, sier Tom Lillestrøm i Bulder Maskin.

Selskapet håper å selge 20-30 enheter i året av de nye TL-hjullasterne.