Granater funnet på avfallsanlegg

Annonse

ÅS: Det var onsdag formiddag at politiet ble varslet av ansatte på Bølstad gjenvinning om at det var funnet tre granater på området. Forsvaret bisto, og fant ut at to av dem var øvingsgranater. Det skriver Østlandets Blad.

– Granatene lå under noe rusk og rask, og da vi kom fram konstaterte vi at det er tre cirka 20 centimeter lange granater, sier operasjonsleder Leif Olav Holtan i Follo politidistrikt til NRK Østlandssendingen.

Politiet var usikre på innhold og eksplosjonsfare i granatene, og fikk hjelp av Forsvaret.
Daglig leder Runar Jacobsen på Bølstad gjenvinningstasjon forteller til NRK Østlandssendingen at betjeneningen fant granatene under opprydding bak et av byggene der det skal leveres farlig avfall.

– Disse skal ikke ligge der selvfølgelig, men noen har plassert dem bak bygget sier han.