Volvo Days 2024: Flere diesel- og el-nyheter

Tema for Volvo Days 2024 er å demonstrere Volvo Construction Equipments (Volvo CE) ambisjon om å være ledende innen bærekraft og produktivitet. Dette gjør de ved å lansere nye maskiner og løsninger.

Volvo Days, som finner sted i Eskilstuna i Sverige, er den første store maskinvisningen etter at selskapet annonserte stedet som sitt nye hovedkontor i august i fjor. Under arrangement får kundene et innblikk i Volvo CEs nyeste lanseringer og innovasjoner av både elektriske og konvensjonelle løsninger, samt selskapets utvalg av digitale løsninger.

Volvo CE kan på Volvo Days skilte med følgende:

Annonse
  • Lansering av en ny og modernisert serie gravemaskiner.
  • Utvider utvalget av elektriske maskiner, inkludert den første elektriske gravemaskin på hjul, og et bredt utvalg av ladeløsninger.
  • Innføring av nye smarte applikasjoner med fokus på løsninger som skal gi enklere og bedre innsikt.
Den nye generasjonen av gravemaskinen EC400 vises på Volvo Days sammen med EC500 og EC230. (Foto: Volvo CE)

Den nye generasjonen av gravemaskinen EC400 vises på Volvo Days sammen med EC500 og EC230. (Foto: Volvo CE)

Totalløsninger

En av de viktigste endringene i årets Volvo Days er et skifte fra enkeltstående produkter og tjenester til totalløsninger. Sammen med kundene skal Volvo skreddersy nullutslippsløsninger som skal kunne dekke kundenes behov. Dette skal dekke det meste innen bygg og anlegg, til steinbrudd og tilslag.

– I denne tiden med raske endringer trenger verdenssamfunnet at anleggsbransjen trapper opp og møter samfunnsutfordringene med sikrere, smartere og mer bærekraftige løsninger. Derfor tar vi i Volvo CE en ledende rolle i å drive denne transformasjonen, og investerer og samarbeider på tvers av hele verdikjeden for å flytte grensene i riktig retning. På Volvo Days viser vi frem vårt hittil mest ambisiøse svar på disse utfordringene, og jobber sammen med kundene for å sende bransjen vår fremover, uttaler Melker Jernberg, leder for Volvo CE, i en melding sendt ut mens Volvo Days arrangeres.

EWR150 Electric er den første av Volvos elektriske hjulgravere. (Foto: Volvo CE)

EWR150 Electric er den første av Volvos elektriske hjulgravere. (Foto: Volvo CE)

Ny generasjon diesel-gravere

Volvo CE lanserer en ny generasjon av gravemaskiner, Volvo EC500 (hadde Europapremiere under Vei og Anlegg 2024), EC400 og EC230. Serien, som også vil omfatte EC210 og ECR145, er utstyrt med intelligent teknologi, et nytt elektrohydraulisk system og et forbedret menneske-maskin-grensesnitt (HMI). Ifølge Volvo skal maskinene gi økt drivstoffeffektivitet, produktivitet, sikkerhet og lavere totale eierkostnader.

Blant visningene på Volvo Days er også en sniktitt på den helt nye A40 som kommer senere i år. I tillegg var det lanseringen av tipptruckene R60 og R70.

Som andre konvensjonelle Volvo CE-maskiner, kan de nye modellene kjøres på fornybar HVO100 (hydrogenert vegetabilsk olje), noe som reduserer utslippene av CO2 betydelig sammenlignet med tradisjonell diesel.

– De nye modellseriene sammen med våre elektriske løsninger viser at Volvo CE er godt utstyrt for å møte de ulike behovene til kundene våre i både regulerte og mindre regulerte markeder, og utnytter vår styrke til å implementere meningsfull innovasjon på tvers av alle tilbudene våre etter hvert som vi kommer nærmere vår ambisjon om netto nullutslipp av klimagasser innen 2040, uttaler Joakim Arndorw, leder for salgsregion International.

Hjullasterne L90 Electric og L120 Electric, som etter planen skal introduseres trinnvis fra tidlig i 2025 i begrensede volumer på utvalgte markeder. (Foto: Volvo CE)

Hjullasterne L90 Electric og L120 Electric, som etter planen skal introduseres trinnvis fra tidlig i 2025 i begrensede volumer på utvalgte markeder. (Foto: Volvo CE)

Nye el-maskiner

I tillegg til lanseringen av nye konvensjonelle maskiner, viser Volvo CE at de skal bidra til bransjens overgang til fossilfri bygge- og anleggsvirksomhet, med flere elektriske lanseringer i segmentet for mellomstore maskiner.

Ved siden av allerede lanserte elektriske løsninger, som den batterielektriske 23-tonns EC230 og den kabelelektriske EW240 Electric MH, presenterer selskapet en rekke nye batterielektriske maskiner. Disse inkluderer EWR150 Electric, den første av Volvos elektriske gravemaskiner på hjul, og hjullasterne L90 Electric og L120 Electric, som etter planen skal introduseres trinnvis fra tidlig i 2025 i begrensede volumer på utvalgte markeder.

De støttes av utvalget av ladeløsninger med lanseringen av den mobile ladeenheten PU40 for kompaktmaskiner. Fra tidligere har Volvo den mobile ladeenheten PU500. Under arrangementet demonstreres også i den nye digitale appen My Equipment, som skal hjelpe kundene med å administrere ladeprosessen mer effektivt.

Volvo PU40 er en mobil ladeenhet med kapasitet på 40 kWh for det europeiske markedet. (Foto: Volvo CE)

Volvo PU40 er en mobil ladeenhet med kapasitet på 40 kWh for det europeiske markedet. (Foto: Volvo CE)

Den Web-baserte appen My Equipment skal være spesielt utviklet med operatøren i tankene – og gir enkel tilgang til viktige data fra tilkoblede maskiner uansett fra hvor og fra hvilken enhet. (Foto: Volvo CE)

Den Web-baserte appen My Equipment skal være spesielt utviklet med operatøren i tankene – og gir enkel tilgang til viktige data fra tilkoblede maskiner uansett fra hvor og fra hvilken enhet. (Foto: Volvo CE)