Angrep og slo brøytebilsjåfør – kun 10 000 kroner i bot

Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) reagerer kraftig på at personen som i februar tok seg i inn en brøytebil og gikk til fysisk angrep på sjåføren, kun får 10 000 kroner i bot. Nå henter de inn advokat John Christian Elden.

Søndag 11. februar ble en 27 år gammel brøytebilsjåfør angrepet på jobb av en aggressiv mann. Mannen tok seg inn i hytta på hjullasteren og regelrett dengte løs på sjåføren. Det var avisen Budstikka som først omtalte saken.

Hamret løs

Sjåføren, som jobber for Røyken-firmaet T. F. Maskin, fikk smerter i bakhodet og en rift på kinnet, etter det han omtaler som flere slag. Avisen har også lagt ut et videoklipp av hendelsen.

Annonse

– Jeg startet med å dytte vekk snø. Etter ca. to minutter kom det en mann og hamret på døra. Jeg åpnet døra, og da røsket han døra helt opp. Han spurte hvorfor jeg dyttet vekk snøen, og mente jeg ikke kunne legge den der jeg gjorde, som var ved hagen hans. Plutselig står han inne i hytta og hamrer løs på meg. Han var hissig og aggressiv, fortalte sjåføren til Budstikka.

MEF-sjefen forbanna

I forrige uke kunne politiadvokat i Oslo politidistrikt, Ida Åsland, opplyse til Byggeindustrien at saken var avgjort med et forelegg for kroppskrenkelse, pålydende 10 000 kroner.
Administrerende direktør i MEF, Julie Brodtkorb reagerer kraftig på dommen.

– Jeg ble forbanna da jeg så at det endte med et forelegg. Vi mener dette må ses på på lik linje som dersom en NAV-ansatt blir angrepet på jobb, eller hvis en ambulansesjåfør på utrykning hadde blitt utsatt for vold. Jeg vil jo håpe at det hadde ført til noe mer enn et forelegg på 10 000 kroner. Det er jo ikke mer enn man får i bot hvis man holder telefonen i hånda mens man kjører bil, sier hun til Anleggsmaskinen.

Julie Brodtkorb, administrerende direktør i MEF. (Arkivfoto)

Julie Brodtkorb, administrerende direktør i MEF. (Arkivfoto)

En prinsippsak

– Vi mener det mangler en grunnleggende forståelse for viktigheten av den jobben våre folk gjør i beredskapsammeheng. Vi er førstelinje i beredskap – ingen kommer seg frem, heller ikke utrykningskjøretøy, uten brøytemannskapene. Når denne saken får en så mild reaksjon, så sier det noe om hvordan samfunnet ser på viktigheten av vårt arbeid. Da blir dette en prinsippsak for oss, fortsetter Brodtkorb.

Elden på saken

MEF har nå hentet inn stjerneadvokat John Christian Elden for å ta saken videre.

– Vi ønsket å hente inn den beste på strafferett, og da tenkte vi på Elden. Han har nå selv tatt saken, bedt om å få papirene fra politiet og vil se på hva som kan gjøres. Våre sjåfører skal føle seg trygge på jobb, og vi forventer at de behandles med samme type respekt som ansatte i andre typer beredskapsyrker, avslutter Julie Brodtkorb.