Veidekke med en av tidenes største asfaltkontrakter i Norge

Veidekke har inngått avtale med Skanska Norge om å legge 205 000 tonn asfalt på nye E10 Hålogalandsveien, som er under bygging i Nordland og Troms. En kontrakt til 264 mill. kroner (eks. mva.).

Halvparten resirkulert

– Vi er stolte over å ha vunnet konkurransen om det som er en av tidenes største asfaltkontrakter i Norge. Asfalten skal vi produsere ved vår lokale fabrikk i Sigerfjord, og om lag halvparten av volumet vil inneholde resirkulert asfalt fra den gamle parsellen på E10. Vi takker så mye for tilliten og gleder oss til å samarbeide med Skanska, sier direktør Martin Holmqvist i Veidekke Asfalt, i en pressemelding.

Skanska er totalentreprenør på prosjektet. Selskapet har inngått en OPS-kontrakt med Statens vegvesen om bygging av drift av 82 km vei på strekningen E10/riksvei 85 Tjeldsund-Gullesfjordbotn-Langvassbukt.

Annonse

Veidekke skal legge asfalt på parsell to til syv på den vestlige delen av prosjektet. Nærmere bestemt på E10 fra Sigerfjordtunnelen til Fiskefjorden og derfra på riksvei 85 til Kåringskrysset nord for Lødingen.

Direktør Martin Holmqvist i Veidekke Asfalt. (Foto: Veidekke)

Direktør Martin Holmqvist i Veidekke Asfalt. (Foto: Veidekke)

Høye miljøkrav

– Veidekke viser at de er i stand til å møte våre høye krav til miljøriktige løsninger, som er bakgrunnen for at valget falt på dem. Det er også vært viktig med en leverandør som på en god måte tilfredsstiller kontraktens krav til kvalitet, og våre behov for fremdrift. Det tror jeg Veidekke vil gjøre, og jeg ser frem til samarbeidet, sier prosjektdirektør i Skanska, Are Eliassen.

Åpner i 2028

I 2024 er det estimert at 40 000-45 000 tonn asfalt skal legges på strekningen, mens resten av asfalteringen skal utføres i 2025-2027. Den nye veien er planlagt åpnet mot slutten av 2028.

Les mer om OPS Hålogalandsveien her.