Porfyr – «Tinder» for overskuddsmasser

I en tid med stadig mer miljøfokus, er det vel på høy tid med en egen digital markedsplass for overskuddsmasser.

Ida Nilsson, daglig leder i Norsk Gjenvinning m³, presenterte den nye løsningen på Arctic Entrepreneur nylig.

– Denne tjenesten, Porfyr, er en digital markedsplass for overskuddsmasser. Altså en «Tinder» for overskuddsmasser, men med litt bedre kvalitetskontroll og forhåpentligvis litt smartere, sa Nilsson.

Annonse

Lansering til sommeren?

– Porfyr er et innovasjonsprosjekt og et partnerskap mellom Bærum kommune, Norconsult digital og Norsk Gjenvinning m3, som jeg representerer. I tillegg har Innovasjon Norge og Enova vært greie og bidratt økonomisk til å utvikle dette systemet, så det setter vi pris på. Og det vi kanskje setter enda mer pris på, er engasjementet og innspillene som bransjen selv har kommet med, slik at dette blir så bra som mulig, fortsatte Nilsson.

– Nå begynner det å nærme seg slutten av utviklingsfasen, og vi håper det kan lanseres i hele Norge til sommeren. Det gleder vi oss veldig til!

Hva går det ut på?

– Poenget med tjenesten er at de som har for mye masser, skal finne de som trenger masser. Så i stedet for at man må ta opp telefonen og ringe en hel masse ulike mennesker for å finne gode løsninger, så vil dette systemet gjøre det automatisk. Det går naturligvis veldig mye raskere, og tid er som kjent penger.

– Systemet vil også sørge for at massene blir så kortreist som mulig. Altså at transportavstanden tas hensyn til, forklarte hun, og viste noen eksempler på storskjermen.

Velg blant «matcher» og lag avtale

– Man legger inn behovene sine – altså en «masseannonse» – og så får man ulike «matcher». Man kan klikke seg inn og se nærmere på de ulike prosjektene eller mottakene som er foreslås. Man kan også bruke en kartfunksjon og zoome seg ut og inn som man vil, forklarte hun.

– Når man så har bestemt seg for hvilken løsning man har lyst å gå for, kan man starte en «chat» mellom de to firmaene, altså det som skal gi fra seg og det som skal ta imot masser. Det er da ingen andre som ser dette. Og det er viktig å poengtere, for det betyr at man kan diskutere pris, be om tilleggsopplysninger, dokumentasjon og så videre. Og når man har blitt enige kan man enten bruke standardavtalen som ligger i systemet, eller laste opp sin egen.