Smartere brøyting og vedlikehold av vei

Origo Vinterdrift er en fullstendig løsning for de ulike rollene innen vinterdrift av vei. Brøytemannskap registrerer aktivitet og mottar roder i en applikasjon på nettbrett eller telefon, som blir tilgjengelig i kart og dashboards i tilnærmet sanntid. (ANNONSØRINNHOLD)

Med Origo Vinterdrift får du:

  • Kjøretøyapplikasjon for dokumentasjon av aktivitet og observerte avvik
  • Dashboard som gir oversikt over aktiviteter
  • Rodeforvaltning
  • Publikumsløsning med oversikt over brøytestatus

Kjøretøyapplikasjon​en

Applikasjonen du bruker i brøytebilen benytter GPS-en på nettbrettet eller mobilen, og har en svært god kartløsning fra Geodata og Esri. I appen blir du tildelt roder og arbeidsordre, og du får se alle roder og kjøretøyer som er i arbeid.

Annonse

Appen har store knapper og et enkelt grensesnitt for å brukeropplevelsen skal være så god som mulig for deg som er ute og brøyter.

Interaktivt dashboard

Dashboardet gir full oversikt over all aktivitet, og status og gir deg live oppdateringer på hvilke roder som er kjørt. Du kan også gjøre søk på brøytehistorikk og dokumentasjon. I dashboardet kan du ta ut rapporter og fakturagrunnlag.

Publikumskart

Innbyggere har behov for informasjon når snøen kommer og kjøreforholdene blir krevende. I Origo Vinterdrift får du et eget publikumskart, som vanligvis publiseres på kommunens egne nettsider. I tillegg kan publikum rapportere inn avvik.

Origo Vinterdrift

– Origo Vinterdrift bistår veieiere og entreprenører i effektiv drift av vinterveier. Det betyr at den består av ulike applikasjoner skreddersydd for de ulike rollene innenfor vinterdrift av vei, og er en del av Geodata Origo Vei, som også inneholder moduler for gatelys, skiltforvaltning og sommerdrift, forteller kundeansvarlig i Geodata, Terje Linløkken.

Origo Vinterdrift er en gjennomtestet løsning, basert på verdensledende GIS-teknologi fra Esri. Alle grensesnitt er på norsk, og løsningen har høy ytelse, som skalerer godt.

Velger du Geodata Origo, kreves det ingen lokal installasjon, som betyr at du kan implementere løsningen raskt og smertefritt. Løsningen er dessuten fleksibel og konfigurerbar, og kan tilpasses veieres behov og støtte flere driftsoppgaver.

Dette er Geodata:

  • Geodata er en teknologibedrift som har spesialisert seg på geografiske data og geografiske informasjonssystemer (GIS) siden oppstarten i 1988.
  • Bedriften er markedsledende i Norge innen geografiske data og teknologi som brukes i både offentlig og privat sektor.
  • Geodata jobber med å forenkle kundenes arbeidsprosesser og visualisere komplekse datasett slik at kundene kan ta bedre beslutninger.
  • Hovedkontor i Oslo, med avdelinger i Stavanger og Trondheim.
  • geodata.no