Maskin Mekano tilbake hos Tekno-Nor

Den svenske produsenten har i mange år levert knuse-, sikte- og sorteringsverk til det norske markedet. Nå selges maskinene igjen gjennom den norske forhandleren Tekno-Nor AS.

– Vi er godt kjent med det norske markedet, og det var nettopp dette Maskin Mekano visste da de tok kontakt. De ønsket en videreføring av slik det var for noen år tilbake. Så fra 1. januar er vi igjen forhandler av hele rangen av maskiner fra den svenske produsenten, sier Birger Gladhus, daglig leder i Tekno-Nor, da vi møter han ved selskapets kontorer på Vinterbro, sør for Oslo.

Alle maskinene fra Maskin Mekano er elektrisk drevne, og har vært det i mange år. Sikteverket på bilde er modellen SH 1502. (Foto: Maskin Mekano)

Alle maskinene fra Maskin Mekano er elektrisk drevne, og har vært det i mange år. Sikteverket på bilde er modellen SH 1502. (Foto: Maskin Mekano)

Kun elektrisk drift

Maskin Mekano AB er et familieselskap som ble grunnlagt i 1956. Her i Norge er nok selskapet best kjent for sine sorteringsverk, men de produserer også knuse- og sikteverk.

Annonse

Den svenske produsenten var tidlig ute med elektrisk drift, og har levert elektrisk drevne sorteringsverk helt siden 1980.

– All drift på maskinene er elektrisk, og kan enten drives med nettstrøm eller strøm fra et dieselaggregat, sier Gladhus.

Eneste på maskinene som er hydraulisk drevet, er støttebena og sylindre for oppstilling. Disse gjør det enkelt å laste og losse verkene på og av i forbindelse med forflytning.

Maskin Mekano har valg forskjellige løsninger for forflytning av maskinene. Enkelte modeller er utstyrt med to eller tre aksler, og forflyttes enkelt på vei ved bruk av en trekkvogn. Andre har en enkel aksling for bruk til intern forflytning ved bruk av hjullaster, og må fraktes på maskinhenger over lengre avstander. Mindre sorterings- og sikteverk er montert på krokramme og forflyttes enkelt med en krokbil.

Etablert selskap

– Det er mange sikte- og sorteringsverk fra Maskin Mekano på det norske markedet. Vi har fulgt opp norske kunder og servet de med reservedeler også de årene vi ikke var forhandler av maskinene, sier Gladhus.

Tekno-Nor ble etablert for vel 30 år siden. Selskapet er importør og forhandler av maskiner og utstyr for blant annet til bruk i betongarbeid, landbruket og gjenvinningsbransjen.

Alle store sikteverk er utstyrt med Vibroblock. Dette innebærer at sikten som vanlig er montert på en ramme, men denne rammen er igjen avfjæret mot resten av chassiset. Løsningen gjør at vibrasjonen fra det store slaget (12mm) ikke forplanter seg til konstruksjonen. (Foto: Maskin Mekano)

Alle store sikteverk er utstyrt med Vibroblock. Dette innebærer at sikten som vanlig er montert på en ramme, men denne rammen er igjen avfjæret mot resten av chassiset. Løsningen gjør at vibrasjonen fra det store slaget (12mm) ikke forplanter seg til konstruksjonen. (Foto: Maskin Mekano)