Becker Entreprenør er konkurs

Styret i selskapet har meldt oppbud og 65 ansatte har mistet jobben i Becker Entreprenør.

– Det er jo krise. Hovedårsaken er tvister og mangel på jobb, sier eieren av Becker Entreprenør, Hans-Erik Becker, til Dagens Næringsliv.

Styret i selskapet meldte oppbud torsdag. Tvistene har gått ut over evnen til å betale kreditorene, ifølge selskapet.

Annonse

– Vi har hatt et håp om at vi skulle klare å løse dette før jul og i romjulen, men det har vi altså ikke klart. Vi har ikke klart å løse mange nok at disse tvistene innenfor rimelighetens tid eller klart å finne bærekraftig alternativ finanseringer, skriver selskapet om konkursen.

– Sammen med en mye svakere omsetning i desember enn det vi forventet, tapte konkurranser på grunnlag av et enormt prispress, økte finanskostnader, økte driftskostnader uten tilsvarende økte priser i pågående kontrakter, og tung satsing på det grønne skiftet og ny teknologi uten tilsvarende betalingsvilje eller forståelse for barnesykdommer, så har det resultat i at styret har kommet til å videre drift ikke er mulig uten at vi driver på kreditorens regninger, fortsetter de.

Les også: Først med elektrisk Doosan

Frykter flere

Becker Entreprenør omsatte for rundt 200 millioner kroner i 2022 og har hatt 65 ansatte. De har hatt kontoradresse på Lørenskog utenfor Oslo. På de meste har de vært 75 ansatte.

– Dette er vel bare én av mange, og flere blir det, sier eieren Hans-Erik Becker om konkursen til Byggeindustrien.

Han startet selskapet i 2001, og har siden 2019 vært ledet av kona hans.

– Det er tøff konkurranse om jobbene om dagen. Vi har tapt fryktelig mange konkurranser, og det er litt av hovedgrunnen også. Når man ikke får inn nye oppdrag, så er det det tøft, sier Becker.

I tillegg har tvistene tårnet seg opp.

– Vi har hatt store utestående fordringer hos kunder. Det har vært mye i det offentlige. Det er ting som kunne vært løst som har pågått i lang, lang tid, men dessverre har det ikke ordnet seg, sier Becker til Byggeindustrien.

Les også: Lærlingene involveres hos Becker Entreprenør

30 millioner utestående

Overfor Dagens Næringsliv anslår han at de utestående fordringene har vokst seg over 30 millioner. Becker uttaler at utfordringen er at de har utestående betalinger, og at de krangler om penger med oppdragsgivere. De har måttet jobbe videre på prosjekter selv om de har vært uenige om penger, og til slutt sa det stopp.

Becker Entreprenør har blant annet satset tungt på el-gravemaskiner. Dette har gitt selskapet en del utfordringer i startfasen, ifølge Becker.

– Vi har hatt en del oppstartsproblemer med el-gravemaskiner, men det hadde vi endelig begynt å komme i mål med. Vi har lært oss opp og vet hvordan vi skal løse utfordringene. Barnesykdommene begynner å bli borte, så vi har større muligheter til å hjelpe nå, sier Hans-Erik Becker til avisen.

Becker har også utleieselskapet Becker Anlegg.

Rammes ikke av konkursen

Den elektriske parken er i Becker Anlegg AS. Dette selskapet skal fortsatt drifte utleie av elektrisk utstyr, og de som har jobbet med transport i Becker Entreprenør har fått tilbud om å være med videre som sjåfører i Becker Anlegg, skriver Byggeindustrien.

Hans-Erik Becker uttaler at han ikke har mistet troen på el-maskiner, men han mener selskapet kanskje var litt tidlig ute og burde ventet litt. Noen av tvistene de har hatt med oppdragsgivere har også vært knyttet til el-parken.