Anleggsbransjen møtes på Gardermoen 23.-25. januar

Det er igjen klart for tre dager med leverandørutstilling, faglig og sosialt påfyll, når Arctic Entrepreneur går av stabelen.

Et spennende, solid og aktuelt faglig program har alltid vært et kjennetegn ved Arctic Entrepreneur. Så også i 2024.

Statsministeren kommer for å åpne seminaret på tirsdag, før justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl kommer for å snakke om lokal beredskap. Jan Johansson i Bergsprängnings Entreprenörernas Förening skal snakke om de kriminelle gjengene og eksplosjonene som har vært i Sverige, og hva de gjør for å forhindre flere.

Annonse

I tillegg vil entreprenører fortelle om opprydningsarbeidet etter ekstremværet «Hans».

– Arctic Entrepreneur er en arena der alle med interesse for anleggsbransjen kan bli oppdatert faglig og møte viktige leverandører. I tillegg står det sosiale helt sentralt. Her kan hardtarbeidende bransjefolk ta en velfortjent pause fra en travel hverdag, sier Julie Brodtkorb, administrerende direktør i MEF, i en pressemelding fra MEF.

Det blir god stemning med 900 personer til bords på middagene. (Foto: MEF)

Det blir god stemning med 900 personer til bords på middagene. (Foto: MEF)

Bli faglig oppdatert

Den prisbelønte overlegen, forfatteren og aktivisten Mads Gilbert skal holde foredrag om kriser og kriseberedskap onsdag 24. januar. I tillegg vil det være en rekke praktiske innlegg som vil gi nyttig faglig oppdatering for bedriftsledere, ansatte og byggherrer.

Det blir egen sesjon for vann og avløp (VA), gjenvinning, vinterdrift, bærekraft og sprengning, og MEF-medlemmer får rabattert pris på seminarene.

På VA-seminaret onsdag kommer blant annet Terje Tvedt, en av verdens fremste eksperter på vannets betydning for samfunnsutvikling. Han har i en årrekke studert historiske endringer i forholdet mellom vann og samfunn.

På vinterdrift blir søkelyset satt på drift og vedlikehold og kunstig intelligens. I tillegg blir det debatt om vi faktisk kan brøyte Norge på el-maskiner.

Hvem blir årets lærebedrift? 

MEF kårer «Årets beste lærebedrift» for å gjøre ekstra stas på bedrifter som har utmerket seg spesielt når det gjelder oppfølging av lærlinger og lærekandidater i bransjene våre.

Kåringen foregår onsdag 24. januar klokken 15.30, og kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun står for prisutdelingen.

Det blir tre dager med dagsaktuelle temaer på seminar. (Foto: MEF)

Det blir tre dager med dagsaktuelle temaer på seminar. (Foto: MEF)

Stor utstilling

Konferansen har over tid utviklet seg til å bli Norges største arrangement av sitt slag. Det forventes nærmere 1800 deltakere til Gardermoen. Det vil være gratis å besøke utstillingen, der over 110 leverandører presenterer det nyeste av maskiner og utstyr.

Mellom 15.30 og 17.00 tirsdag og onsdag er det satt av tid til utstillingsvandring, hvor det blir servert gratis mat og mulighet til å kjøpe drikke for de besøkende.

Kvinnetreff også i 2024

Kvinner i anleggsbransjen har også i år en samling på Arctic Entrepreneur.

– Vi ønsker å motivere damer i bransjen til å engasjere seg mer i medlemsaktiviteter, og at de skal ha et nettverk i hverdagen. Vi hadde ny rekord i antall kvinnelige deltakere i 2023, og håper på like mange eller flere i 2024, sier Venche Kulbotten i styringsgruppa MEF Kvinner.

Sosial møteplass

Etter det faglige programmet og utstillingsvandring blir det festmiddag på tirsdag og onsdag. Bjarne Brøndbo underholder på Vinterfesten, før Carina Dahl har konsert etter middag inne i baren på hotellet. På onsdag er Alex Rosén konferansier på Brakkemiddagen, før det blir pianobar med Trond Nagell fra Beat for Beat inne i baren på hotellet.