Oppkjøp og nye toppsjefer i Bertelsen & Garpestad

Bertelsen & Garpestad kjøper Ra1 Anlegg AS. Daglig leder i B&G, Øyvind Langemyr, blir konserndirektør, mens Geir Nesland Nilsen overtar som daglig leder i selskapet.

B&G kjøper aksjemajoriteten i Ra1 Anlegg AS. Samtidig innledes et tett samarbeid med Ra1 Gruppen, som blant annet også er store innen byggemarkedet. B&G har nå tatt siste steg for å bli en fullverdig totalentreprenør. Det skriver selskapet i en pressemelding.

Stor vekst

Mens Bertelsen & Garpestad AS omsatte for 175 millioner kroner i 2010, er omsetningen for 2023 hele 2,9 milliarder kroner. Bedriften er dermed en betydelig aktør i entreprenørbransjen. Styret og eierne ser derfor nødvendigheten av å endre organisasjonen, slik at det blir enda mer helhetlig ledelse og struktur i B&G og de tilhørende 13 datterselskapene.

Annonse

Daglig leder Øyvind Langemyr rykker opp til nyopprettet stilling som konserndirektør i Bertelsen & Garpestad AS.

– Øyvind har gjort en formidabel jobb siden han kom inn som daglig leder i 2010. Vi er sikre på at han er rett mann på rett plass til å lede neste utviklingssteg for Bertelsen & Garpestad AS, sier styreleder Sverre Garpestad i pressemeldingen.

– Vi brukte en del tid på å overbevise Øyvind om at han skulle ta jobben hos oss. De resultatene vi har oppnådd under hans ledelse viser at vi valgte rett. I de siste årene har han i tillegg ledet an i arbeidet for at selskapet skal sette dagsorden for det grønne skiftet i bransjen vår. Dette blant annet gjennom prosjektet «Go Green». Selskapet har satt seg selv i en posisjon for fortsatt vekst. Dette krever at vi gjør organisatoriske tilpasninger. Øyvind får nå enda større ansvar samtidig som vi benytter anledningen til å hente inn ny kompetanse til å bygge et enda sterkere lag rundt Øyvind, forsetter Garpestad.

– Det må ikke fremstilles som at resultatet er et one-man-show. Styret og eierne har gitt meg et mulighetsrom som har gjort det mulig for organisasjonen å skape gode resultater. Det har vi oppnådd gjennom at selskapet har tilegnet seg en helt unik kompetanse og at vi har mennesker på laget som viser et eierskap til de oppgavene som skal løses på en unik måte. Jeg er helt trygg på at vi er godt rustet for årene som kommer og jeg er veldig motivert til å bidra til fortsatt vekst for Bertelsen & Garpestad AS, sier Langemyr.

– Blant de råeste i bransjen

Nåværende sjef i Ra1 Gruppen, Geir Nesland Nilsen, overtar som ny daglig leder i B&G. Nilsen er tidligere sambygding av Øyvind Langemyr fra Øyestad i Arendal. Han er utdannet siv.ing. fra NTH og har erfaring fra ledende roller fra blant annet Betonmast, Implenia og NRC. Han har bygget opp selskapet HAG Anlegg og de siste årene bygget opp entreprenørkonsernet Ra1 Gruppen.

– Geir er en av Norges råeste ledere i anleggsbransjen. Vi er utrolig glade for å ha fått en slik kapasitet med på laget, sier Sverre Garpestad.

– Jeg kjenner Geir som utrolig løsningsorientert og motiverende, og en som vil bidra til å løfte B&Gs kapasitet og kompetanse, sier Øyvind Langemyr.

– Jeg opplever at B&G og de ansatte i selskapet har en filosofi og stil som motiverer meg stort. Jeg gleder meg til å bygge selskapet videre sammen med resten av laget. Samtidig er det gøy å få med seg et robust team av gode medarbeidere og kollegaer fra Ra1 Anlegg inn i B&G-familien, sier Geir Nesland Nilsen.