Sandvik med nytt borstål

Sandviks nye CT55 og CT67 borstål for Top Hammer skal være det mest avanserte borstålet selskapet har lansert.

Den nye patenterte gjengedesignet fra Sandvik, skal redusere spenningsnivået ved å fordele dem over et større område inne i borstålet. Dette gjør at systemet skal kunne håndtere høyere borekraft og boreriggens fulle potensial.

– Vi er stolte av å tilby en innovasjon som gir betydelig økt effektivitet, siden høyere boreparametere kan håndteres med færre stopp for brudd, sier Anders Brungs, Vice President Product Line Top Hammer i Sandvik, i en pressemelding.

Annonse

– Vårt design øker produktiviteten med 15 prosent samtidig som drivstofforbruket reduseres med 15 prosent, ettersom raskere boring betyr mindre spyletid.

Sandviks unike nye CT-system med buede gjenger er designet for å boring både underjord og overjord.

Øker styrken

– Overjordsrigger har mye mer kraft enn hva dagens standard borstål kan håndtere. Dette betyr at boreriggens fulle potensial ikke kan brukes. Vårt nye CT-system øker tretthetssstyrken radikalt, og vi har også sett 30 prosent lengre levetid sammen med bedre hullpresisjon i våre tester med kunder. Dette er et fullt optimert system som inkluderer boreriggen, borhammeren og borstålet. CT-systemet får også frem det fulle potensialet til Ranger DXi- og Pantera DPi-rigger, sier Fredrik Björk, produktsjef for Top Hammer Surface Tools i Sandvik.

Den høyere produktiviteten til CT-systemene skal kunne nås med mer aggressive innstillinger for parametere som slag, rotasjon og matning.

Klar for levering

Sandviks nye buede gjengesystemer, CT55 og CT67 for overjordsboring og CT67 for underjord, er nå tilgjengelig. Borkronens diameter er 89 – 127 millimeter på CT55 og 102-140 millimeter på CT67, pluss rømmerkroner 152-204 millimeter.