Komplett serie fra Rototilt

Det har gått ett år siden Rototilt lanserte den nye produktserien Rototilt Control. Nå er de to minste modellen lansert, og RC-serien er komplett.

Med lanseringen av tiltrotatorene RC1 og RC2, har Rototilt komplett RC-serie for bruk på gravemaskiner fra 1,5 til 43 tonn. Ifølge Rototilt har de kompakte tiltrotatorene blitt stadig mer populære de siste årene, og de har blitt storselgere i et lite format.

– Vi ser at stadig flere oppdager fordelene med en tiltrotator for mindre gravemaskiner, sier Sven-Roger Ekström, produktsjef hos Rototilt, i en pressemelding.

Annonse

– De arbeider på trange steder, og den ekstra fleksibiliteten som tiltrotatoren gir, kan utgjøre en stor forskjell. Vi er glade over å kunne tilby vår nyeste produktserie for brukere som jobber i denne typen miljøer.

Sammenlignet med den tidligere R-serien er sikkerhetslåsen SecureLock og sentralsmøringen ILS inkludert som standard med RC1 og RC2. Modellene også har alle fordelene med styresystemet RC System. Det betyr at brukerne kan bruke RC Connect for ekstern brukerstøtte samt Rototilts egne nye RC Joysticks.

– Brukere som vil ta tiltrotatorsystemet sitt til enda et nytt nivå, blir glade over å få vite at RC Joysticks og RC Connect også blir tilgjengelige for de minste gravemaskinene, sier Ekström.

Ny sikkerhetsstandard

Siden alle tiltrotatorer i RC-serien har sikkerhetslåsen SecureLock som standard, skal de oppfylle de nye kravene i henhold til standarden EN474. Ifølge Rototilts tekniske sjef Niklas Bjuhr, har det vært en prioritet gjennom hele prosjektet.

– Vi ser det som en selvfølge at produktene våre skal oppfylle markedets krav og regler, så det var ingen tvil da vi utviklet RC Tiltrotators. SecureLock er en innovativ løsning for å låse redskapen på en sikker og enkel måte. Det er en trygghet for brukerne våre, sier Bjuhr.