Første Cat 14 veihøvel solgt i Norge

Norsk Stein på Tau har fått overlevert ny Cat 14 veihøvel fra Pon Equipment. Dette er den første Cat 14 veihøvelen som er solgt i Norge.

Simen Hansen, vedlikeholdsleder for maskiner hos Norsk Stein avdeling Tau, uttaler i en pressemelding fra Pon Equipment at han er godt fornøyd med overleveringen av den nye veihøvelen.

Foto: Pon Equipment

Foto: Pon Equipment

– Cat 14 er en høvel i mining-klassen, dimensjonert for maskinene som brukes i steinbruddet. Denne maskinen faller inn i en rekke av Cat-maskiner vi har fått levert fra Pon Equipment. Norsk Stein har fokus på langsiktige bærekraftige løsninger, sier han.
Hittil i år har graverne Cat 330 og Cat 352 og to stk. Cat 777 blitt levert til Norsk Stein på Jelsa, samt en Cat 777 på Tau.

Annonse

Teknologiløsninger

Key account manager Per Olav Listou hos Pon Equipment synes det er gøy å ha solgt den første Cat 14 veihøvelen i Norge.

– Veihøvelen er utrustet med en rekke teknologiløsninger som bidrar til optimal drift. Blant annet Cat joystick-system med alle maskinenes styringsfunksjoner i høyre og venstre joystick, Cat Grade control X-slope som hjelper å holde riktig fall på veibanen, Cat akkumulatorsystem på bladløft som kompenserer for fastsittende objekt i veikroppen og leddstyring med full autokontroll, sier Listou i pressemeldingen.

– Skjæret på maskinen er 4,9 meter bredt og utstyrt med Cat Grader bits 2. Dette er et svært slitesterkt slitestålsystem, der de enkelte bitsene er utskiftbare og kan enkelt tilpasses jobben maskinen skal utføre.

Foto: Pon Equipment

Foto: Pon Equipment

Holder både CO2-utslipp og kostnader nede

Cat 14 veihøvler går vanligvis sammen med de største dumperne, og dette kan gjøre veibanene svært harde, forklarer Listou. Han forteller at tyngde og balanse på høvelen er viktig for å få et godt resultat. Cat 14 veihøvel har fabrikkmontert motvekt foran og fabrikkmontert ripper bak som brukes til å rive opp harde veibaner.

– Cat 14 veihøvel er utrustet med Caterpillars miljøvennlige Cat C13 steg V motor, og 289 hestekrefter. Viktig for miljøet er også teknologiløsninger som bidrar til solide og trygge  veier, og som bidrar til at man holder høy produksjon, fortsetter Listou. Han poengterer at ved å produsere høyest mulig tonn per liter drivstoff, så holder man både CO2-utslipp og kostnader nede.

Key account manager for mining-segmentet i Rogaland, Rune Bilstad, sier at med Pon fullserviceavtale i bunnen vil maskinen ha et godt liv på Tau.

– En slik serviceavtale gir forutsigbar drift og maksimal oppetid på maskinen. Vi ser fram til å følge med på hvordan den nye veihøvelen hos Norsk Stein bidrar til forbedrede sykluser på anlegget.