Kramp – det du trenger, der du er

Med over 500 000 produkter i sortimentet, og forhandlere over hele landet, leverer Kramp alt du som bonde eller entreprenør trenger av tilbehør, deler og rekvisita. (ANNONSØRINNHOLD)

– Vår styrke er våre dyktige, kompetente og serviceinnstilte forhandlere som sørger for at bønder og andre kunder får hjelpen de trenger, der de er. Gjennom forhandlerne tilbyr vi et rikholdig sortiment til kunder innen jordbruk, hage, park og skog, samt entreprenører. Vi er lokalt tilstede over hele landet, sier Jarle Ussvær, daglig leder i Kramp AS.

Alt på ett sted, når det passer deg

En av forhandlerne er RBL AS, Landbrukssenteret i Rindal, der Steffen Møkkelgård sørger for at bønder, entreprenører, hyttefolk og andre får tak i det de trenger.

Annonse

– Kramp er vår hovedleverandør og tilbyr det meste til gårdens daglige drift, enten det er til bonden selv, fjøset eller maskinparken. Det er veldig enkelt for både oss og kundene våre at vi får alt på ett sted, sier Møkkelgård.

En stor og oversiktlig nettbutikk viser Kramp sitt store varesortiment, eventuelt som en app på telefonen.

Jarle Ussvær, daglig leder i Kramp AS. (Foto: Kramp)

Jarle Ussvær, daglig leder i Kramp AS. (Foto: Kramp)

– I nettbutikken kan både kundene og vi enkelt søke opp varene som ønskes. Vi kan skanne strekkoder og legge varene direkte i handlekurven. Stadig flere kunder har egen konto hos Kramp, via oss. Mange bønder arbeider også utenom gården, og med egen konto kan de sitte i fred og ro hjemme og bestille det de trenger, når det passer dem. Kramp sender varene direkte til kunden, og vi fakturerer varene i etterkant. Det blir ikke enklere enn det, men kunder som ønsker å ta turen innom butikken, er selvfølgelig hjertelig velkomne, understreker Møkkelgård.

Kjente merker og egne merkevarer

Kramp tilbyr både originale og uoriginale reservedeler, så kundene kan velge. Kramp har også egne merkevarer på eksempelvis verktøy, lys og arbeidsklær.

– Noen ønsker originale deler på alt, mens andre kjøper uoriginalt for å oppnå en rimeligere pris. Uansett hva kunden ønsker,S bestiller vi fra Kramp. Vi ser også en tydelig økning i at kundene velger Kramp sine egne merkevarer. Dette er produkter med god kvalitet og grei pris. Kunder som velger Kramps egne produkter, kjøper gjerne de samme neste gang. Det er jo et kvalitetsstempel, sier Møkkelgård.

Jarle Ussvær i Kramp er stolt av at de har utviklet et sortiment med egen merkevare med god kvalitet.

– Kramp-merkede produkter skal, og må, være av ypperste kvalitet. Vi har tross alt satt navnet vårt på dem. På verktøyet vårt tilbyr vi livstidsgaranti. Dersom kunden opplever noe feil med verktøyet, kan de ta det med til en forhandler og bytte det uten problemer. Vi hadde ikke hatt livstidsgaranti om vi ikke var trygge på kvaliteten, sier Ussvær fornøyd.

Steffen Møkkelgård, Landbruks­senteret i Rindal. (Foto: Sigrid Skjølsvold, trollheimsporten.no)

Steffen Møkkelgård, Landbruks­senteret i Rindal. (Foto: Sigrid Skjølsvold, trollheimsporten.no)

Shop – Powered by Kramp

Shop – Powered by Kramp er et butikkonsept Kramp tilbyr sine forhandlere. Da får forhandleren hjelp med å tegne butikk, montere innredning, vareplassering, opplæring og markedsføring med mer. Det er fortsatt forhandleren som eier og drifter, mens Kramp legger til rette, slik at sluttkunden, bonden, blir enda mer fornøyd med sin lokale samarbeidspartner.

Et firma i vekst

Kramp er et nederlandsk selskap, etablert i 1971, som omsetter for over 10 milliarder norske kroner, med 24 salgskontorer og 11 distribusjonssentre rundt om i Europa. Kramp kjøpte tidligere Grene AS i 2016, og har således vært tilstede i Norge siden 1978. De kjenner derfor det norske markedet godt.

– Et stort konsern er en trygghet for kundene, både når det gjelder vareutvalg, kvalitet og for å holde prisene nede. Vi er likevel opptatt av å være lokalt til stede og betjene kundene der de er. Og vi lykkes! Kramp i Norge vokser og tar stadig større markedsandeler. Fornøyde kunder finner veien til våre forhandlere, og får både god service og kvalitetsprodukter til riktig pris. Vi er glade for at vi kan være en del av hverdagen til den norske bonden, som gjør en så viktig jobb med å dyrke maten vår, avslutter Ussvær.