K. Volden Transport blir en del av Stangeland Gruppen

Stangeland Gruppen blir medeier i K. Volden Transport AS og styrker satsningen i Sunnhordaland.

Allerede er Birkeland AS på Sveio en del av Stangeland Gruppen. Nå satser Stangeland Gruppen, sammen med Birkeland enda lengre nord, på Fitjar i Sunnhordaland, sammen med K. Volden Transport, ifølge en pressemelding.

Møysommelig utvikling

K. Volden Transport ble etablert på 70-tallet, og utfører prosjekter innen graving, transport, massehåndtering og entreprenørjobber.

Annonse

Selskapet har en moderne og relevant maskinpark bestående av gravemaskiner, lastebiler, knuseverk, hjullastere, traktorer – og alt annet utstyr en moderne entreprenørbedrift trenger.

Daglig leder Lars Martin Volden uttaler at fornøyde kunder, sunn drift og møysommelig utvikling av selskapet har vært oppskriften på suksessen hittil.

Lik kultur

Positive er også Olav Stangeland, konsernsjef i Stangeland Gruppen og Tommy Stangeland, daglig leder i Stangeland Maskin; De påpeker på at Lars Martin og Lars Erik, samt alle andre ansatte, har bygget ett flott selskap de kan være stolte av.

– Volden har en lik kultur og entreprenør-ånd som Stangeland, og vi ønsker å bidra til å gi selskapet og de ansatte forutsigbarhet og trygghet til å fortsette å vokse. Med deres langsiktige og gode arbeidsmoral skal vi utvikle selskapet og ta nye markedsandeler, forklarer Olav.

For fremtiden

Daglig leder i K. Volden, Lars Martin Volden, skyter inn at Stangeland Gruppen er den riktige medeieren for fremtiden til selskapet.

– Vi har sett at for mange jobber blir vi for små og havner i en slags «mellomklasse». Konkurransen i bransjen og blitt tøffere, og det er behov for å være en del av en større aktør med kompetanse, erfaring og kapasitet til å utvikle selskapet, sier Volden.

Volden har som Stangeland tro på det nye samarbeidet.

– Vi har jobbet en god stund med å finne rett partner. Stangeland er et godt og solid selskap med god og bred fagkompetanse. Dette vil hjelpe oss som bedrift, sier han.

– Fremtidens maskinentreprenør og anleggsbedrift må finne de beste løsningene, både i forhold til ressursbruk, kvalitet og ikke minst miljø og bærekraft. Stangeland har størrelsen og kompetansen for å møte denne fremtiden, mens K. Volden Transport har den lokale ekspertisen og forankringen, slik at kundene skal være godt fornøyde også i fremtiden.

Etter transaksjonen er gjennomført vil Stangeland Gruppen og Birkeland AS eie 50 prosent av K. Volden Transport.

Les også: SmartMEF-bruker nr. 800