Ny 8,5-tonner fra Kubota

KX085-5 er Kubotas nye utfordrer i 8-tonns segmentet.

Kubota har forbedret utvalget av anleggsmaskiner med lanseringen den nye 8,5 tonns minigraveren KX085-5.

Hydraulikksystemet i KX085-5 har høyere ytelse, og nye funksjoner som inkluderer to hjelpekretser med justerbar oljestrøm, lastfølende hydraulikksystem for jevnere drift uavhengig av last, flytefunksjon, samt et auto-shift-system.

Annonse

Ny førerhytte

KX085-5 har en nydesignet og romslig førerhytte, med bredere døråpning, bedre benplass og et nytt luftfjæret sete. I tillegg er det montert inn en ny 7-tommers digital LCD-skjerm med høy oppløsning. Andre funksjoner inkluderer LED-arbeidslys og et ryggekamera for bedre oversikt rundt maskinen.

Auto stop

Minigraveren har redusert støy og eksosutslipp, og har et automatisk tomgangssystem som automatisk reduserer motorens turtall til tomgang når kontrollspakene står i nøytral lenger enn fire sekunder. For å støtte dette ytterligere har maskinen et Engine Auto Stop-system som standard, som automatisk slår av motoren etter at en justerbar tomgangstid har gått.

Den nye graveren kan leveres med en todelt bom for større arbeidsområde og bedre rekkevidde. Den har relativt kort hekk, noe som letter bruk på trange plasser, samtidig som den skal ha god stabilitet.

GPS-sporing

Kubotas sporingssystemteknologi er nå tilgjengelig på alle 3-, 5- og 8-tonns minigravere. Systemet gir fører tilgang til sanntidsdata som kan bidra til å øke maskinens effektivitet og sikkerhet.

Forbedret sikkerhet gjennom at maskineiere kan se maskinens posisjon via GPS-sporing, samt overvåke maskinens bevegelse. Videre er geofencing tilgjengelig, som lar brukere utpeke spesifikke bruksområder som varsler operatørene dersom maskinen forlater området.

Andre sikkerhetsfunksjoner som Kubotas anti-tyverisystem sikrer at kun programmerte nøkler kan starte motoren.

– Vi har stor tro på at denne maskinen gi Hymax økt andel i 8-tonns markedet, og gleder oss til å vise den frem til eksisterende og nye kunder, sier Glenn Mellegaard, daglig leder i Hymax AS.

Kubota KX085-5 vil være leveringsklar fra ca. 1 september.