Utslippsfri anleggsplass: Pon Rental og Eviny med ladesamarbeid

Pon Rental og Eviny inngår strategisk samarbeid for å lede anleggsbransjen inn i en utslippsfri fremtid med elektriske anleggsmaskiner og innovative ladeløsninger.

– Flere selskap kommer til oss med en rekke praktiske spørsmål om lading, batterier og hva som trengs av tilgjengelig energi på en byggeplass for å lykkes med elektriske anleggsmaskiner. Vi forstod raskt at vi trengte en solid samarbeidspartner på feltet. Den fant vi hos Eviny som har markert seg som markedsledende på batterier, lading og mobil energi til bygg- og anleggsbransjen, sier Morten Tarlebø, operational manager i Pon Rental, i en pressemelding.

Han tror samarbeidet er en god match for selskapets kunder.

Annonse

– Eviny har ekspertise innenfor elektrifisering og kan derfor bidra med sin kompetanse for å sikre at Z-Rents flåte av elektriske anleggsmaskiner fungerer optimalt.

Z-Rent er Pon Rentals utleiesatsning for å tilby utslippsfrie anleggsmaskiner.

Viktig å planlegge

– Det kan være komplisert å få til en utslippsfri byggeplass. Derfor er det viktig å tenke helhetlig når man skal utføre prosjekter med elektriske maskiner. Med dieseldrevne maskiner kan du bestille en dieseltank rett før du trenger den. Med elektriske maskiner kreves planlegging. Heldigvis har vi lang erfaring med å tilrettelegge på en rekke byggeplasser, forklarer Espen Wold i Eviny Mobil Energi.

En av utfordringene med elektriske anleggsmaskiner er tilgangen til stabil og tilstrekkelig strøm i strømnettet.

Mobile batterier

– Dette kan være spesielt utfordrende i områder hvor det er sprengt kapasitet i strømnettet, eller steder hvor det ennå ikke er bygget ut tilstrekkelig med strøm. På slike steder tilbyr vi mobile batterier som gjør jobben enklere, sier Espen Wold.

Ifølge Eviny kan selskapet levere mobile batterier og noen av verdens raskeste hurtigladere, fra 200kW og oppover, som kan lade både anleggsmaskiner, biler og tyngre kjøretøy.

Konkurransefortrinn i anbudsrunder

– Vi kan energi og elektrifisering. Vi kan ta det fulle ansvaret for energi og infrastruktur, men i tillegg kan vi også hjelpe med analyse og rapporter. Dette tror vi blir et viktig konkurransefortrinn for alle i bygg- og anlegg fremover. Men gode analyser på energiforbruk og fornybar energi stiller man bedre når man kjemper om jobbene i anbudskonkurranser, sier Espen Wold.

Tilbyr flere merker

Pon Rental tilbyr igjennom sitt konsept Z-Rent elektriske gravemaskiner og hjullastere fra ulike merker som Caterpillar, Kubota, Giant og Wacker Neuson i sin utleieflåte.

– Dette er et bevis på at vi er i stand til å tilby et bredt spekter av elektriske anleggsmaskiner som passer til ulike behov og prosjekter Jeg er sikker på at de som velger løsninger fra Z-Rent og Eviny lykkes enklere med å kutte sine utslipp, sier Morten Tarlebø i Pon Rental.