Premium-brukte Cat-maskiner

Nå i 2023 lanserer Pon Equipment AS et nytt bruktkonsept som består av Premium Used-maskiner fra maskinparken til utleieselskapet Pon Rental.

Det som skiller disse maskinene fra andre bruktmaskiner er at de kan selges med Pon Premium serviceavtale (en av serviceavtalene Pon Equipment tilbyr). Under nylig arrangerte demodager i grustaket til Feiring Bruk på Jessheim, ble den første Premium Used-maskinen solgt til Stokkebekk Transport AS. Det var en 2020-model, Cat 313F L beltegraver med 1060 timer på telleren.

Norske forhold

De brukte Pon Rental-maskinene skal ha gått gjennom samtlige anbefalte serviceintervaller i henhold til Caterpillars standard, i tillegg til at det kun er brukt originale Cat-deler og servicen er utført av Pon Equipments eget serviceapparat.

Annonse

– Da Pon Rental anskaffet maskinene ble de utrustet med spesifikasjoner og utstyr spesielt egnet for norske forhold. Pon Premium Used kommer på alle Cat maskiner over 10 tonn. Her kjøper du en brukt maskin som gjør at du sover bedre om natta, sier Morten Tarlebø, operational manager i Pon Rental, i en pressemelding.

Serviceavtalen Pon Premium som følger med, inkluderer deler og arbeid fram til maskinen er fem år (fra første gang levert i Norge) eller har gått 8000 timer, med unntak av slitedeler på understell og på-boltet utstyr. Pon Premium Used vil være på 2020-modeller eller nyere.

Første Premium Used

Pon-selger Ole-Martin Fossbråten var veldig fornøyd med å selge den aller første Premium Used maskinen til Stokkebekk Transport. En hyggelig gjeng fra selskapet var innom demodagene i grustaket på Jessheim, og slo til og kjøpte maskinen som sto der, og dro av gårde med den da demodagene var slutt.

Stokkebekk Transport holder til Hemnes og driver primært med transport, flis, bark og kalk til landbruk. Cat 313F-maskinen skal de bruke til å klippe busker, som de igjen kutter opp til fyringsflis. Maskinen skal også brukes til vanlig graving.