Norgeslansering på Anlegg 2023

Fredheim Maskin viste frem det nye helelektriske trommelsiktet fra Neuenhauser på messa i Haugesund.

Etter påvirkning fra Fredheim Maskin har også Neuenhauser tatt steget og utviklet ZERO-range. For Neuenhausers del betyr dette i stor grad å ta i bruk komponenter og teknologi fra selskapets stasjonære maskiner. All hydraulikk under drift er byttet ut med elektriske komponenter, og dieselmotoren og tilhørende motorkomponenter er fjernet, skriver Fredheim Maskin i en pressemelding.

Første hel-elektriske

Resultatet er, ifølge Fredheim Maskin, at trommelsiktet Neuenhauser NH6020 ZERO har mindre energiforbruk, null utslipp, mindre støy, lengre levetid, ingen olje-/ filterskifte, 10 ganger lengre serviceintervall enn en tilsvarende dieseldreven modell.

Annonse

– Dette er første hel-elektriske ZERO-trommel i mobil versjon i Norge (uten dieselmotor og uten hydraulikk under drift), skriver Fredheim Maskin.

Brannfare

I meldingen trekker selskapet også frem fordelen med elektrisk drift i forhold til brannfare.

– Mange sikteverk blir benyttet i brannfarlig masse som flis, bark og kompost.  Et tradisjonelt trommelsikt har høy brannrisiko på grunn av mange varme komponenter, som blant annet turbo, eksosanlegg, partikkelfilter, samt brennbare væsker som diesel og hydraulikkolje.

Flis, bark og kompost i nærheten av turbo/eksosrør/partikkelfilter og gjerne litt svetting av hydraulikkolje er en uheldig kombinasjon, ifølge Fredheim Maskin.

Lavt energiforbruk

Trommelsiktet er kabelelektrisk, og kobles til nettstrøm, batteripakker eller genset (dieselgenerator).

– Maskinen har energiforbruk på kun 15 kW/h, og med samlet elektro-effekt på kun 39 kW, der tradisjonell diesel-hydraulisk maskin har dieselmotor på 80-100 kW.

Maskinen er nå satt i drift hos Ivar Nilsen Entreprenør AS i Moss, og er leid inn for å produsere matjord til årets sesong.

Neuenhauser NH6020 ZERO

Mater: 7 m3 – 11 m3

Trommel: 6020 = 31,5 m2

Vekt: 18 tonn

Drift: 63 Amp 400 volt ekstern strøm

Riggetid: ca. 15 min.

Utgående transportører for alle fraksjoner

Sidebånd uten omlastingspunkt (mindre spill)

Egnet for jord, bark, flis, kompost, forurenset masse, finsikting