Nå starter kantslåtten

Fra og med uke 21 starter kantslåtten på E6, E14, riksvei 706 og riksvei 70 fra Dovrefjell i sør til Verdal i nord. Statens vegvesen oppfordrer bilister til å vise hensyn.

Dette er første runde med kantslått. Den andre runden starter i august

Sikkerheten er felles ansvar

– Kantslåtten skjer hovedsakelig på natta mellom klokken 22:00 og 06:00 slik at vi hindrer trafikken minst mulig. Nå er det viktig at vi som trafikanter tar hensyn og er oppmerksom på dette arbeidet. Sikkerheten for trafikantene og de som arbeider er det aller viktigste, sier byggeleder Torunn Haugen Sandvik i en pressemelding.

Annonse

Klipping av grasbakker og grasplen er allerede i gang og vil foregå gjennom sommeren.

Trafikksikkerhet og skadelige planter

– Kantslått er et viktig tiltak for trafikksikkerheten, slik at veikantene ikke blir overgrodde og hindrer sikten. Den er også viktig for å fjerne kraftigvoksende vegetasjon og hindre spredning av skadelige planter som tar livet av artene rundt seg, avslutter Haugen Sandvik.

Utførende entreprenør er Veidekke som hovedentreprenør sammen med underentreprenør.