Liten og hendig tunnellift fra Hybeko

Den nye liften Hybeko Tunnel-2669RT ble til etter en spesifikk kundeforespørsel. De ønsket en mindre variant som kunne transporteres på lett lastebil.

– Hybekos spesialutviklede tunnellift ble svært populær da den kom i 2018. Det er en ombygd Genie sakselift som blant annet er utstyrt med kabeltrommel. Etter forespørsel fra kunde lanserer Hybeko nå en mindre variant, som kan transporteres på bil med C1-sertifikat, skriver selskapet i en pressemelding.

Pål Tveitan, leder for Hybekos utviklingsavdeling, har ledet arbeidet med å utvikle den nye modellen.

Annonse

Transporteres med C1-sertifikat

– Hybeko Tunnel-2669RT ble til etter en spesifikk kundeforespørsel. De var svært begeistret for tunnellift-konseptet, men savnet en mindre versjon som kunne transporteres av sjåfør med C1-sertifikat, forklarer Tveitan.

I likhet med “storebroren” Hybeko Tunnel-3390RT kan maskinen kjøres i helninger på opptil åtte grader. Men denne har kun en modus, og det er tunnelmodus.

– Tunnelmodus vil si at liften har en plattformhøyde på maks seks meter, med en arbeidshøyde på åtte meter, sier Tveitan.

Et marked i vekst

Ifølge Hybeko er utvikling av spesialmaskiner som tunnelliftene, blitt en hyggelig business for selskapet de senere årene.

– Med flere tunneler som åpner hvert år, i tillegg til et omfattende nettverk av eksisterende tunneler som krever regelmessig vedlikehold, er dette et betydelig marked for oss i flere år fremover, forteller Espen Johansen, konsernsjef i Hybeko.

– Arbeid i tunneler krever spesialtilpasset utstyr. Vårt overordnede mål er at våre lifter skal bidra til å gjøre arbeidsdagen sikker, smidig og effektiv, avslutter han.

Hybeko Tunnel-2669RT:

Plattformhøyde 6 meter

Kan kjøres i helninger på 8 grader i lengde retning, og 5 grader sideveis

680 kg i plattform

Steg V-motor som kan kjøres på HVO 100

Partikkelfilter og 3kW generator kan leveres som ekstrautstyr

Utstyrt med:

  • Brannslukker i skap
  • Brannslukker 2 kg i plattform
  • Rekkehengt verktøykasse
  • Blitzere på støtteben
  • Kjørelys forover og bakover
  • 4 stk arbeidslys i plattform