Leverer 80 000 tonn steinblokker til Tyskland

NCC har inngått en avtale om leveranse av 80 000 tonn med steinblokker til Kielkanalen i Tyskland.

Etter planen skal steinblokkene leveres fra NCC Valberg pukkverk i Kragerø til tyske Mibau Deutschland GmbH (Heidelberg Materials) over en periode på et snaut år. Oppstart i april i år. Dette skriver NCC i en pressemelding

Kielkanalen forbinder Østersjøen med Nordsjøen. Skipene blir stadig større og kanalen skal nå utvides på de smaleste områdene. Etter utvidelsene må kanalsidene sikres mot erosjon, og blir plastret med steinblokker av steintypen Hyperit 40/200 kilo.

Annonse

– Da Hyperit har en densitet (tetthet) > 3, oppnås erosjonsbeskyttelse med et tynnere lag enn hva tilfellet hadde vært ved å bruke lettere stein. På den måten oppnås maksimal kanalbredde, forklarer salgs- og markedssjef Øystein Nordtorp i NCC Industry, Steinmaterialer.

Den første lasten ble hentet fra NCC Valberg pukkverk midt i april. Hver skipslast består av ca. 4 500 tonn stein, og leveransene vil komme ettersom arbeidet med utvidelser av kanalen går fremover.

Eksport av steinmaterialer til Kieler kanal bidrar til en stabil og forutsigbar produksjon ved NCC Valberg pukkverk i Kragerø.

– Det er ideelt for pukkverket å ha en separat produksjon av stein til ulike vannbyggingsformål, som også inkluderer vindmølleparker til havs, i tillegg til våre ordinære leveranser av asfalt- og betongtilslag til kunder i Danmark, Tyskland, Nederland og Baltikum, sier Øystein Nordtorp.