Blir Norges største innen boring og sprengning av fjell

Sprengningsselskapene Norsk Fjellsprengning og Fjellsprenger fusjoneres inn i Vestfold Fjellboring.

Samtidig som fusjoneringen, bytter selskapet navn til Nordisk Fjellsprengning – og blir landets største innen boring og sprengning av fjell.

– Ved å forene ressursene våre, løfter og styrker vi tilbudet til både eksisterende og nye kunder over hele landet. Vi får tilgang til mer kompetanse, større kapasitet og et bredere spekter av tjenester. Det sier daglig leder i morselskapet Nordisk Bergteknik i Norge, Oddbjørn Røed, i en pressemelding.

Annonse

Landets største

De tre selskapene er alle bygget med utgangspunkt i spisskompetanse innen boring og sprengning, og har med sine nært 100 års felles erfaring markert seg som de fremste i landet på fagfeltet.

Nordisk Fjellsprengning vil telle om lag 80 ansatte, og omsette for over 200 millioner. Dette gjør dem til landets største på boring og sprengning av fjell.

– Innsatsen våre dyktige medarbeidere legger ned hver eneste dag er avgjørende for den posisjonen vi har fått i bransjen. Fusjoneringen skal også gjøre arbeidsplassen blir enda mer attraktiv for de ansatte – både når det gjelder kompetanse og erfaringsdeling, avslutter Røed.

«Business as usual»

Daglig leder for Vestfold Fjellboring, Kenneth Svendsen fortsetter som leder for Nordisk Fjellsprengning. Han understøtter dette:

– Selv om både ansatte og kunder er vant med at vi har samarbeidet og dratt synergier på tvers av hverandre, vil sammenslåingen gjøre dette enda enklere. Vi er akkurat de samme som før, og det blir «business as usual», men vi blir styrket som ett selskap, sier Svendsen.

– Vi gleder oss over avgjørelsen og til alt som venter, avslutter han.