Verdensnyhet på Toten

I et pukkverk i Hunndalen står det som er den første leverte Powerscreen Warrior 1400XE. Modellen ble lansert for en stund tilbake, men det er først nå leveringene har kommet i gang, og Stange Pukk fikk den første.

Anleggsmaskinen ankommer pukkverket i Hunndalen, litt ovenfor Gjøvik i Innlandet, mandag morgen og det har snødd på helgens siste dag og natt. Vi har avtale om å møte Kristian Bjarøy Holth, selger i Agder Gruppen, med ansvar for Powerscreen. På vei inn i pukkverket forteller han at sikteverket ikke er blitt startet opp ennå, og antageligvis er rimelig nedsnødd.

Det skal vise seg at han har helt rett, men vi får allikevel tatt det i nærmere øyesyn, og vi får inngående informasjon om verdensnyheten.

Annonse

– Som du ser, så står det hybrid på siden av sikteverket. Det skyldes at den er utstyrt med en liten Cat-dieselmotor for bruk til forflytning av verket, sier Holth.

Han forteller at det eneste som er av hydraulikk på maskinen, er til bruk til forflytningen. Alle andre funksjoner er drevet av elektriske motorer. Holth legger til at det vil komme en ren elektrisk modell etter hvert, og den må da beltes med skjøteledning.

– Powerscreen er veldig interesserte i hva som skjer i Norge, sier han. Og legger til at han er sikker på at det vil bli vanskelig å omsette rene dieselmaskiner om noen år.

Powerscreen sikteverk

Kristian Bjarøy Holth viser hvor strømkabelen med overskuddsstrøm fra grovknuseren kobles til sikteverket. Ifølge Holth produserer de fleste grovknusere nok overskuddsstrøm til å drive Powerscreen-verket. (Foto: Njål Hagen)

Overskuddstrøm

Sikteverket til Stange Pukk er satt opp i linje med et dieseldrevent knuseverk. Dette knuseverket produserer såpass mye overskuddsstrøm når det går, at det er nok til å drive sikteverket.

– De aller fleste grovknuserne klarer å drive sikteverket, sier Holth.

Det gjør at man kan bruke sikteverket selv om det ikke er tilgjengelig strøm på området der det skal brukes.

Powerscreen Warrior 1400XE er utstyrt med et 5 m3 grovsikt, og passer ifølge Holth fint bak en 0-120-knuser. Slik det er satt opp her, leverer det to fraksjoner og en overstørrelse.

– Warrior 1400XE er en solid og effektiv maskin, og har nesten samme kapasitet som den større 1800-maskinen. I tillegg er listen med tilleggsutstyr utrolig lang, sier han.

Sikteverket til Stange Pukk er blant annet utstyrt med sentralsmøring.

Powerscreen sikteverk

Sikteverket ble levert til Stange Pukk i januar, og har allerede gått en del timer. Powerscreen Warrior 1400XE har 5 m3 grovsikt, og skal passe fint bak en 0-120-knuser. Slik det er satt opp her, leverer det to fraksjoner og en overstørrelse.(Foto: Njål Hagen)

Første sikteverk

Agder Gruppen har vært norsk forhandler av Powerscreen i ca. halvannet år, og Kristian Bjarøy Holth begynte som selger i april i 2022.

– På grunn av leveringstid er det først nå de første maskinene blir levert til kunder. Sikteverket til Stange Pukk ble levert i januar, sier Holth.

Han forteller at de har fått mange hyggelige og positive tilbakemeldinger fra kunder om at de setter pris på at Powerscreen nå er tilbake på det norske markedet.

Selger Agder Gruppen Powerscreen

Agder Gruppen har vært norsk forhandler av Powerscreen i ca. halvannet år, og Kristian Bjarøy Holth begynte som selger i april i 2022. (Foto: Njål Hagen)

Powerscreen Warrior 1400XE:

Produksjon: 500 t/time

Traktstørrelse: 7 m3

Sikteboks: 3,6 m x 1,25 m med 2 lager, 2 dekk, høy amplitude sikteboks

Motor: Warrior 1400XE:

Integrert motor (track & fold) EU Stage V:

Caterpillar C2.2 – 55 kW (74 hp) @ 2300 rpm

Vekt:

Warrior 1400XE: 27 200 kg (2-veis splitt)

Warrior 1400XE: 30 000 kg (3-veis splitt)