– Det er så lettvint, vøtt!

Det er tidlig i mars og ferden går langsmed Drammensfjorden og «281’n», Grimsrudveien, og stedet er Hyggen. Sola smiler og fjorden blinker stedvis blå – for det er for det meste is ennå – og himmelen bidrar med klar blåfarge den og. Dagens melodi er gul som sola, for hallo du EC-oil-besmykkede CAT 308 Next Gen! (ANNONSØRINNHOLD)

308’n tilhører firmaet Ingebo Maskin AS (her innleid for Hagen Maskin AS), og sjåføren er André Hals.
Maskinen ble levert i fjor sommer, med engcon HK-feste, EC209 med DC2-styresystem og MIG2-spaker, og TG-klype.

– Vi har hatt bra med jobber, men mange av dem er jo sånne der man jobber like mye utafor maskin’ som inni.

Annonse

Ja, ut og inn blir det jo, men med EC-oil på HK-festet og tiltrotatoren er det jo ikke lenger for å koble slanger og strømkontakt, eller smøre for den delen, for den biffen er tatt hånd om av engcons EC-oil.

Ingebo Maskin og André var klare på at de ville ha en maskin med løsning for automatisk kobling av nettopp hydraulikk, strøm og sentralsmøring, og valget falt ned på EC-oil ganske raskt.
Det er faktisk S45 på denne (som applauderes av engcon, for S50 festestørrelse er et særnorsk fenomen) maskinen, og følgelig da alt av tilhørende utstyr. Skuffer selvsagt, men også kombiklype og pigghammer. Engcon kombiklypa kjøpte de ny sammen med maskinen, mens hammeren hadde de fra før, så den er bygd om/påmontert EC-oil grind.

– Det er jo ubeskrivelig kjekt da, og bare kunne sitte i førerhuset, alltid med frontruta oppe forresten, bare hekte på hammer’n og knerte av det fjellskalet.

Ja, klart det, og som André også forteller, så sparer man jo utstyret, når man nå faktisk tar av tiltrotatoren fordi det skal brytes og bendes på en stor stein eller grov rot.
Maskinen har vært i arbeid med rensking og klargjøring for gjerdetrasé rundt et høydebasseng i nærheten, for Asker kommune. Inngjerding av vannreservoarer er lovpålagt, og firmaet har hatt noen slike jobber.

– Vi er utvilsomt mer effektive med EC-oil, det er ikke snakk om noe annet.

Godt å høre, for det er jo en av grunntankene med utstyret.

– Ta sånt som å stable en mur. Setter noen skift med klypa, hekter av klypa på ett sekund, også fyller’u bak med pukk.

Lekende lett med sånt utstyr ‘a gitt!

Man skulle nesten lent seg mot halmballene i nærheten og myst mot sola en dag som denne, men det giver ikke brød, så vi takker for at vi fikk noen minutter med deg, André, og ønsker lykke til videre!