Agder Gruppen med maskiner fra XCMG

Agder Gruppen blir importør og forhandler av kinesiske XCMG i Norge og Sverige.

-Dette er et stort og viktig skritt for Agder Gruppen. Og det passer godt inn i vår målsetting om å bli den foretrukne leverandøren til anleggsbransjen i Norden, sier konsernsjef Svein Arne Uppstad, i en pressemelding.

XCMG ble etablert i 1943 og ønsker nå å ta en posisjon i Europa, og spesielt i Norden. XCMG vil, ifølge meldingen, utfordre andre etablerte merkevarer i Europa med sitt store produktspekter og satsing på innovasjon og batteridrift. Dette skal være i tråd med Agder Gruppens grønne satsing.

Annonse

– XCMGs solide produktportefølje vil styrke Agder Gruppen i det norske og svenske markedet, sier Uppstad, og legger spesielt vekt på hvor langt framme produsenten er kommet i forhold til elektrifisering og serieproduksjon av batteri-maskiner.

Han forteller at det allerede er solgt XCMG-maskiner for nærmere 100 millioner kroner i Norge, i løpet av de få ukene som er gått siden kontrakten ble underskrevet.

Country Manager Philo Pei fra XCMG (t.v.) og konsernsjef Svein Arne Uppstad i Agder Gruppen. (Foto: Agder Gruppen)

Serviceapparat

Agder Gruppen har de siste årene bygget opp et stort nettverk av avdelinger og utsalgssteder i hele Norge, og er nå i ferd med å bygge opp et serviceapparat for XCMG på de ulike lokasjonene i Norge.

Country Manager Philo Pei fra XCMG legger spesielt vekt på den geografiske spredningen som Agder Gruppen har i Norge.

-Agder Gruppen har med sine 10 utsalgssteder og 250 ansatte i Norge og Sverige et profesjonelt team som har stort fokus på service og ettermarked. Det er en ære å samarbeide med Agder Gruppen, slik at vi i fellesskap kan utvikle det nordiske anleggsmaskinmarkedet, sier han.

Produktspekteret til XCMG spenner fra tradisjonelle anleggsmaskiner som gravemaskiner og hjullastere, til mobilkraner og elektriske betongbiler.