Planlegger rekordstort MEFA i Trondheim

MEFA 2023 finner sted på Nyhavna i Trondheim, på E.C. Dahls Arena, 16.-18. juni. Arrangøren venter 10 000 besøkende.

– Endelig kan vi arrangere MEFA her i Trondheim igjen. Den måtte jo avlyses i 2020 på grunn av pandemien, og vi merker at mange er ivrige og gleder seg til å være med på denne tradisjonsrike messa igjen, sier Leif Søbstad, leder av arrangementskomiteen.

Sentralt i Trondheim

Maskinentreprenørenes Forbunds Anleggsutstilling (MEFA) arrangeres av MEF, og rullerer mellom regionene Midt, Vest og Sørvest. MEF region Midt har arrangert MEFA-messa en rekke ganger tidligere. Søbstad forteller at det har vært litt vanskelig å finne en egnet tomt i Trondheim denne gangen. Tidligere har blant annet Granåsen skiarena og Leangen Travbane blitt brukt, men disse arenaene er nå under utbygging og stengt for denne typen arrangementer. Mot slutten av fjoråret ble det endelig avgjort at messa skal arrangeres på området til E.C. Dahls bryggerier på Nyhavna, en kjent konsertarena i trønderhovedstaden, noe Søbstad tror vil være ideelt.

Annonse

– Vi får en messe sentralt i byen, med meget god hotellkapasitet i gangavstand fra området. I tillegg er det gratis inngang for alle. Vi håper og tror det vil kunne appellere til mange ulike grupper mennesker, både bedriftsledere og de ansatte ute, og kanskje også folk som ikke nødvendigvis har et spesielt forhold til maskiner i det hele tatt, sier han.

Miljøgevinst

– E.C. Dahls Arena er et veldig kompakt område med god adkomst. Det er dessuten enkelt å komme seg til arenaen med offentlig kommunikasjon, og det er til og med en gjestehavn i nærheten, forteller Lars Egil Vaarum, fagrådgiver i OKAB Trøndelag.

– Helga før vår utstilling, arrangeres Neonfestivalen og Trondheim Rocks, med 30 000 besøkende.  Vi har hatt flere møter med arrangøren av disse festivalene for å få logistikken til å gli. Det vil være ressursbesparende og en miljøgevinst om vi kan bruke mye av den samme infrastrukturen som er midlertidig etablert, inkludert strøm, vann, toaletter, telt, servering, sier han.

Vær tidlig ute

Både Søbstad og Vaarum oppfordrer besøkende og utstillere til å starte planleggingen til MEFA 2023 i god tid.

– Det er mye som foregår i Trondheim denne helga, så det kan være lurt å booke hotell tidlig. Basert på tidligere erfaringer håper vi på rundt 10 000 besøkende på messa, noe som vil være ny rekord, sier de.

– Det er tradisjon for å arrangere en bankettmiddag på MEFA. Dette vil foregå lørdag kveld på Clarion Hotel & Congress på Brattøra. Underholdning og musikk på kveldene blir annonsert senere. OKAB vil for øvrig stille med simulatorer og arrangere konkurranser under messa.

For påmelding og mer informasjon og påmelding, gå inn på: www.messe.mef.no