Bell-dumpere til landslinjene

Bygg og anleggsteknikk-landslinjene, fordelt over seks forskjellige skoler, gikk i 2022 ut med et offentlig nasjonalt anbud for å erstatte deres rammestyrte dumpere. Nasta vant anbudet og skal i løpet av 2023 levere ut seks Bell rammestyrte dumpere.

Landslinjene, som er fordelt over seks forskjellige skoler – Sam Eyde, Kirkenes, Fauske, Os, Øksnevad og Solør – gikk i 2022 ut med et offentlig nasjonalt anbud for å supplere deres eksisterende rammestyrte dumpere.

Nasta vant anbudet og skal i løpet av 2023 levere seks Bell rammestyrte dumpere, modelltype B20E. Samtlige med 6×6-konfigurasjon.

Annonse

Maskinene kommer i tillegg til Bell B25E som skolene har fra før av. Levert av Nasta ved forrige anbudsrunde.

Produktsjef Ole Kristian Skauan hos Nasta. (Foto: Nasta)

Egnet til skolebruk

Produktsjef Ole Kristian Skauan hos Nasta, er tydelig på hvorfor dette er egnede maskiner til skolebruk.

– Bell B20E mener jeg er en svært egnet dumper i opplæringsøyemed, da det er den minste rammestyrte 6×6-dumperen, men er fortsatt lik å kjøre som sine større «søsken». Da lærer man å kjøre stor rammestyrt dumper også, men trenger ikke stort utstyr for å laste den – og den tar mindre plass. Vi setter stor pris på at skolene har Bell-dumpere i undervisningen! Det gjør meg stolt at de valgte oss igjen, sier han i en pressemelding.

Felles for de seks maskinene er at de vil gå på såkalte uteprosjekter og øvingsområder, gjerne sammen med knuseverk, i opplæring av anleggsmaskinførere, ifølge Nasta.

Samtlige av dumperne er utstyrt med lys på taket som indikerer om fører har på seg sikkerhetsbelte, eller ei. Dette som en del av skolenes fokus på HMS og riktig opplæring.