Volvo lanserer ryggeradar med automatisk bremsefunksjon

Collision Mitigation System er en automatisk bremsefunksjon for Volvo-hjullastere og som skal bidra til å redusere faren for en kollisjon ved rygging.

Collision Mitigation System skal ifølge Volvo CE være det første systemet i sitt slag fra en originalutstyrsprodusent (OEM). Systemet assisterer maskinførere under arbeid i revers, og legger inn driftsbremsene automatisk når hjullasteren nærmer seg en hindring og varsler maskinføreren om å gjøre tiltak.

Med hjullastere som i gjennomsnitt bruker 40–50 prosent av tiden på å kjøre i revers er Collision Mitigation System en verdifull løsning for maskinførere og anleggsledere, ifølge Volvo CE.

Annonse

Null ulykker

Volvo påpeker at selv om systemet ikke er designet på noe vis for å erstatte en maskinførers sikre kjørestil, er det et smart verktøy som ytterligere øker sikkerheten på arbeidsområdet.

– Vi i Volvo CE fortsetter å proaktivt utvikle intelligente løsninger som ikke bare reduserer konsekvensene av ulykker, men streber etter å unngå dem helt. Collision Mitigation System er en viktig del av vårt arbeid for å redusere faren for ulykker og for å bidra til å oppfylle vårt engasjement mot null ulykker, sier Lars Eriksson, global produktsjef for hjullastere hos Volvo CE, i en pressemelding

Fabrikkmontert ekstrautstyr

Systemet virker ved å identifisere når det er en kollisjonsfare og reagerer med å automatisk aktivere bremsene i 2-3 sekunder. Dette for å bremse maskinens hastighet før kollisjonen eller stoppe den helt for å unngå kollisjon. Denne forbremsingen skal varsle maskinføreren om å gripe inn.

For sømløs lasting i haug vil systemet huske den siste haugen maskinen kjørte opp i, slik at maskinførere kan rygge nedover haugen uten at systemet aktiveres. Det kan også deaktiveres midlertidig ved visse driftsforhold.

Systemet er bare aktivert når hjullasteren er i revers, og kjører i hastigheter på mellom 3 og 15 km/t uansett hvilket gir den er i.

Collision Mitigation System leveres som fabrikkmontert ekstrautstyr, og er tilgjengelig på L110H/L120H utstyrt med OptiShift, L150H, L180H, L220H, L260H og L200H High Lift-hjullastere.