Designer arbeidsklær for kvinner

Da hun ikke fikk tak i arbeidsklær som passet henne, startet Kristin Lemme like godt egen produksjon. Nå har hun lansert egen kolleksjon med synlighetsklær for kvinner under navnet Flor.

Ifølge Flor lager de praktiske og gode arbeidsklær som er tilpasset kvinnekroppen, og kolleksjonene er utviklet og designet på Voss. Klærne har stretch, høyt liv, god lengde på overdeler, og det lille ekstra med tanke på fargevalg og snitt.

– Vi syns kvinner fortjener å ha gode arbeidsklær som en føler seg vel i. Derfor startet jeg med produksjon av arbeidsklær til kvinner, sier Kristin Lemme, daglig leder i Flor, da vi møter henne på standen på Arctic Entrepreneur.

Annonse

Fjøs

Lemme forteller at klesproduksjonen startet på grunn av egeninteresse, da hun ikke fikk tak i klær som passet henne i forbindelse med gårdsarbeid. For øvrig er flor vossamål for fjøs.

Hun forteller om en krevende prosess med å få godkjent klærne, men etter å ha endret og flyttet litt på reflekser, er nå klærne godkjent i henholdt til EN ISO 20471 (Klasse 3) og skalljakken tilfredsstiller også EN343 3.3. Full kolleksjon med jakke, bukse og shorts ble lansert nå i vinter. Størrelsene går fra XS til XXL.

Under samlingen for MEF-kvinner på Arctic Entrepreneur, kommenterte kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen initiativet til Flor.