SmartMEF er lansert og tilgjengelig for alle MEF-medlemmer

Nå er tiden inne for å komme i gang med MEF sitt nye HMS/KS-system, SmartMEF. (ANNONSØRINNHOLD)

SmartMEF erstatter KSMEF

MEF anbefaler alle sine medlemmer å ta i bruk det nye HMS/KS-systemet som erstatter dagens KSMEF. SmartMEF inneholder alle skjemaene og malene du er vant med, men i et smartere system og mye enklere å bruke.

Annonse

Fra 31. mars 2023 vil det ikke være mulig å opprette nye prosjekter i det gamle KSMEF-systemet.

– Her er det viktig å bruke tiden godt, få etablert systemet i SmartMEF og ta ut den dokumentasjonen en trenger å ha med seg videre fra KSMEF. Vi oppfordrer derfor alle til å starte implementeringen av SmartMEF nå, sier Egil Kvingedal, Fagsjef klima og miljø i MEF i siste nyhetsbrevet sendt fra MEF.

Over 700 MEF-medlemmer er i gang med SmartMEF

Egil Kvingedal er fornøyd med at mange av medlemmene er i gang med det nye systemet.

Er du MEF-medlem og har HMS/KS Pro i SmartDok allerede?

Bruker du allerede HMS/KS Pro i SmartDok og er MEF-medlem, kan du ta i bruk SmartMEF kostnadsfritt. Det eneste du trenger å gjøre er å aktivere SmartMEF. Aktivering gjør du gjennom denne linken.

Dersom du har bedriftstilpassede Word-dokumenter i KSMEF som enten er relativt få eller utdaterte, så anbefaler vi og MEF at dere heller bedriftstilpasser de oppdaterte dokumentmalene som nå ligger klare direkte i SmartMEF. Dette vil da også kunne være starten på din årlige revisjon.

Har du imidlertid et større antall oppdaterte bedriftstilpassede Word-dokumenter som du ønsker å ta med videre inn i SmartMEF, kan dette ordnes via en egen importfunksjon.

Er du MEF-medlem, men har ikke SmartDok?

Er du MEF-medlem og ønsker å fortsette og bruke deres HMS/KS-system, men ikke har SmartDok? Ingen problem, vi hjelper deg i gang og sørger for at du fortsatt har tilgang til MEFs HMS/KS-system, nå i ny drakt og mye mer brukervennlig. Ta kontakt med oss her for demo eller mer informasjon på SmartMEF.

Du er ikke medlem av MEF, men ønsker SmartMEF

For å kunne bruke SmartMEF må du være MEF-medlem.

Vi anbefaler alle å søke medlemskap i MEF. Fordelene er mange, blant annet advokatbistand, handelsavtaler og tilgang på relevante dokumenter og skjemaer via SmartMEF. Søk om medlemskap her!

Når medlemskapet er på plass kan du komme i gang med SmartMEF og SmartDok.

Om du ikke ønsker eller ikke kan få medlemskap i MEF, så kan du ta i bruk vårt HMS-system i SmartDok, som inneholder mye av den samme funksjonaliteten som SmartMEF, men uten MEF sine oppdaterte skjemamaler og dokumenter.

Bestill vårt HMS-system her!

– Nå er det blitt mye enklere å dokumentere!

– Vi har tatt i bruk det nye HMS/KS-systemet til MEF, SmartMEF og opplever det som brukervennlig og logisk, sier brødrene Ove og Jan Martin i Eriksen Maskin.

Les mer

Hva er SmartMEF?

SmartMEF er MEF sitt HMS/KS-system utviklet for MEF sine medlemsbedrifter og er et ledd i en felles satsing på kvalitetssikring og HMS. SmartMEF inneholder MEF-skjemamaler, MEF-dokumentmaler, bedriftstilpassede dokumenter fra KSMEF, SJA, RUH, bildedokumentasjon og dokumentsenter.

MEFs fagsjef for klima og miljø, Egil Kvingedal er glad for at medlemmene nå kan få tilgang til det nye systemet.

– Det er gledelig å endelig være i gang med å kunne tilby SmartMEF til medlemmene. SmartDok har gjennom det siste halvannet året jobbet hardt sammen med MEF for å komme dit vi er nå, sier han.

Enn for MEF, hva betyr det for dere?

– For MEF betyr dette at vi kan fortsette med å opprettholde et tidsriktig tilbud om et malsystem innenfor KS, HMS og systemsertifiseringer til vår medlemmer.

Enn for medlemmene av MEF?

– Det å ha et verktøy som SmartMEF betyr trygghet for medlemmene. I dette verktøyet finnes det maldokument og funksjoner som gjør at en enkelt kan bygge opp og tilfredsstille kravene til dokumentasjon enten gjennom myndighetskrav, egne krav eller krav fra oppdragsgiver i prosjekter. Dette er med på å skape en trygghet for både bedriften og de som er brukere av systemet ute på prosjektene.

Kom i gang med SmartMEF her!

Data er for oss et virkemiddel til å gjøre de verktøyene vi har bedre

Fredrik Tronhuus, kommunikasjonssjef i MEF mener anleggsbransjen er på full fart inn i en smartere digitaliseringsalder.

Les mer

Smartere HMS/KS sikrer og forbedrer hverdagen

Tidligere var KS-systemer ofte en ringperm på brakka som inneholdte skjemaer som i beste fall ble fylt ut med kulepenn.

Rapportering direkte og live fra arbeidsstedet skaper kvalitet og tryggere arbeidsplasser, sier kommunikasjonssjef i MEF Fredrik Tronhuus.

– MEF har lenge hatt eget medlemstilbud til medlemmene innenfor HMS/KS, og i 2022 har vi fått på plass en moderne løsning på HMS/KS levert gjennom SmartDok, kalt SmartMEF.

«Dette sikrer og forbedrer hverdagen for våre entreprenører!»

Anleggsbransjen er en bransje som har høy risiko. Det brukes tungt materiell, det er masser i bevegelse og risiko som må håndteres.

– Dette må også kunne dokumenteres – først og fremst for å unngå skader og dødsfall – men også for å kunne vise hvilke vurderinger som er gjort når uhellet først er ute. Og til læring for å unngå at hendelser gjentar seg, sier Fredrik.

Avslutningsvis sier Fredrik at det er en bransje som virkelig kommer til å merke at den digitale tidsalderen skyller inn over seg.

«Da er vi avhengig av å ha med oss teknologer som forstår våre behov, og sikrer at vi har de verktøyene vi trenger med robuste og sikre løsninger.»

Har du lyst til å komme i gang med SmartDok sin smarte løsning? Les mer her!

Se hvordan SmartDok kan gjøre din arbeidshverdag smartere

Be om demo