Sinnasnekker’n kjører Steelwrist

Sinnasnekker’n ble kjent for det norske folk i 2010. Gjennom 194 programmer kjeftet han på folk som ikke klarte å ta vare på husene sine, og han fikset opp både hus og folk.

Nå bruker Sinnasnekker’n, eller Otto Robsahm som han heter, mye av tiden til å fikse opp eget småbruk. Det 55 mål store småbruket ligger flott til i skråningen i eplebygda Lier, ved Drammen.

Med utsikt over eplegårder og Drammensfjorden har han opparbeidet gårdsplassen og arealet rundt huset med sin egen 5-tonns Wacker Neuson 50Z3. Minigraveren er utstyrt med Steelwrist X06-tiltrotator og han har flere skuffer og klype som han bytter på å bruke.

Annonse

UTSIKT: Stian Zachariassen (t.h.), country manager hos Steelwrist Norge, tok kontakt med Otto Robsahm for å få til et samarbeid, og nå er Sinnasnekker’n Steelwrist-ambassadør. (Foto: Njål Hagen)

Steelwrist-ambassadør

Ifølge Stian Zachariassen, country manager hos Steelwrist Norge, er tiltrotatoren åtte år gammel, men takket være godt vedlikehold er den fortsatt like god som da den var ny.

– Man må jo holde utstyret i orden for å kunne utføre jobben ordentlig, sier Otto Robsahm.

Noe som for øvrig bare skulle mangle, med tanke på så mange som har fått kjeft av ham for nettopp å slurve med vedlikehold.

Han forteller at han har bygget egen mannskapskurv til maskinen. Denne bruker han blant annet når de mange veggene rundt om på småbruket skal males.

– Jeg ønsker meg en litt større maskin, gjerne en 8-tonner, men få med at den også må ha tiltrotator fra Steelwrist, sier Robsahm.

Grunnen til hans forkjærlighet for Steelwrist, ut over at han synes det er et godt produkt, er at Robsahm er blitt Steelwrist-ambassadør. Dette ble lansert under årets Vei og Anlegg på Lillestrøm.

– Steelwrist står veldig sterkt, men vi ønsket å ha ham som ambassadør for å skape mer entusiasme rundt Steelwrist, sier Zachariassen.

Og entusiasme blir det nok helt sikkert. For Robsahm er en person med mye energi.

ORDEN: Når han gjennom nesten 200 programmer som Sinnasnekker’n kjeftet på folk fordi de ikke klarte å holde orden på hus og liv, skulle det bare mangle om han ikke holder det ryddig i eget snekkerverksted. (Foto: Njål Hagen)

Tydelig kommunikasjon

Under vårt besøk forteller han stadig om nye prosjekter, både hjemme på småbruket og profesjonelt. Det skal graves ut til et ti meter langt basseng, en skulptur av kona Marion, som han lager i cortenstål skal gjøres ferdig, innkjøring og gårdsplass skal steinlegges og han er hyret inn for å rydde opp i et firma.

Her skulle Robsahm hjelpe til med utviklingen av et nytt produkt, men oppdraget ble mer omfattende enn så.

– Under mitt første besøk hos firmaet oppdaget jeg at det var mangel på god og tydelig kommunikasjon mellom ledelse og ansatte. Jeg sa fra om dette, og plutselig var jeg hyret inn som Sinnasnekker’n for å rydde opp i rekkene, sier han.

Robsahm forteller at etter flere samtaler med ansatte og ledelse, har han bidratt til at det er blitt bedre bedriftskultur og større inntjening.

– Det gjelder bare å si hvordan det egentlig er og få folk til å skjønne dette, og så endres det meste til det bedre, sier Otto Robsahm.