Populær sørlandsmesse

I 2014 ble den første anleggsmessa i Sørlandets Travpark arrangert, med 28 utstillere. Til sommeren (16.-17. juni) arrangeres Anleggsmessa Sør for fjerde gang – og nå er det rift om plassene.

– Det hele begynte i 2013, da noen store lokale aktører i anleggs- og landbruksbransjen spurte om vi kunne tenke oss å arrangere en messe her i travparken. Det endte med at vi lagde en «minimesse» i 2014, med 28 utstillere, forteller Ingvar Ludvigsen, kommersiell leder for Sørlandets Travpark. Vi møter ham i travparken sammen med Julie Rosenlind Falch, distriktssjef hos Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) i Agder.

Også under pandemien

– Etter den første messa kom MEF inn i bildet. Vi fikk god dialog med dem, og de ble med i prosessen mot og planleggingen av den neste messa, i 2017. Det ble et fint arrangement, med godt over 70 utstillere, og vi fikk mange positive tilbakemeldinger fra besøkende, fortsetter Ludvigsen.

Annonse

– På grunn av pandemien, var vel vår messe en av svært få som faktisk ble arrangert i 2020. MEF var da ikke en del av arrangementet. Vi hadde derimot meget tett dialog med kommuneoverlegen, som mente det var trygt å arrangere messa med de restriksjonene og tiltakene vi gjorde. Vi havnet vel til slutt på rundt 70 utstillere og 1500 besøkende, sier han.

Med MEF på laget

Sommeren 2023 er det duket for Anleggsmessa Sør for fjerde gang, og nå er MEF igjen med som samarbeidspartner.

– For Sørlandet Travpark er det det viktig at vi får med oss MEF Agder på laget. Det å ha en stor, seriøs organisasjon i ryggen, er verdifullt for oss. Det er en tillit som vi ønsker å ta vare på, og vi skal ha tett dialog med MEF gjennom hele prosessen. Dette skal selvfølgelig være en seriøs messe, og ingen store avgjørelser vil bli tatt uten at MEF både er innblandet og involvert. Jeg tror også dette er viktig for mange av utstillerne – enkelte av dem er nok med nettopp fordi MEF er med på laget, sier Ludvigsen.

– Jeg er med som sparringspartner for Ingvar og travparken, om hva og hvordan ting kan og bør gjøres; både med tanke på markedsføring og profilering, og selve arrangementet, sier MEFs distriktssjef Julie Rosenlind Falch.

– Som prosjektleder for vår egen MEFA-messe, er dette også en veldig lærerik og viktig erfaring for meg, sier hun.

Skikkelig fest for anleggsbransjen

Påmeldingen til Anleggsmessa Sør er allerede godt i gang. Arrangøren tror det blir fullbooket.

– Vi åpnet for påmelding rett etter sommerferien, og interessen har vært bra så langt. Mer enn 45 utstillere har allerede bestilt stand, noe som tilsvarer drøyt 65 prosent av utstillerområdet. Vi kommer til å «trøkke» enda mer på gassen framover nå, og vi regner med å selge ut alle plassene, sier Ludvigsen.

– Dette skal bli en skikkelig fest for anleggsbransjen her på Sørlandet. Ikke bare for beslutningstakere, men for alle guttene og jentene der ute som faktisk jobber i bransjen. Jeg tror også det har betydning for rekruttering til bransjen. Her vil bransjeaktører samles for å vise frem og se på siste nytt i anleggsmarkedet, det vil være artige aktiviteter underveis, og ikke minst vil vi avslutte med en fest på lørdag. Vi har allerede booka inn bandet Rotlaus. Så det er bare å glede seg, avslutter han.