Møtte Sjefsnissen på Værste

En ny bydel er i ferd med å vokse fram på området der Fredrikstad Mekaniske Verksted bygget skip gjennom mer enn 100 år. Nylig fikk anleggsområdet besøk av det som kanskje blir fremtidige anleggsarbeidere og som var på jakt etter Sjefsnissen.

Råde Graveservice AS er en av flere aktører som er med på å utvikle et stort industriområde til å bli en urban og levende bydel ved Glommas utløp. Værste AS eier, utvikler og forvalter 650 mål av det gamle industriområdet der det nå bygges en attraktiv bydel som vil bidra til en positiv utvikling av Fredrikstad sentrum.

Gjennom en god miks av boliger, skoler, næring, idrett og kultur skal Værste bli en aktiv og levende bydel hvor menneskene skaper trivselen, heter det i markedsføringen av det store prosjektet. Transformasjonen av Værste fra skipsverft og industri til levende bymiljø er et av Norges største byutviklingsprosjekter. Deler av området er nå en integrert del av Fredrikstad sentrum, der broer binder bydelene sammen.

Annonse

Anleggsleder Lars Erik Eriksen i Råde Graveservice og avdelingsleder Mette Lise Levell Eriksen i Gaustadgrenda barnehage sørget for at Sjefsnissen ble gjenforent med barna. (Foto: Råde Graveservice)

Jobbepølser og sjefsnisse

En tirsdag midt i advent fikk anlegget besøk av barna i avdeling Midtimellom i Gaustadgrenda barnehage på Onsøy. De møtte selveste Sjefsnissen i skuffa på en hjullaster tilhørende Råde Graveservice.

Etter å ha hilst på Sjefsnissen ble det tid til å titte på store heisekraner, grave litt i grusen og prøvesitte både hjullaster og en gravemaskin på hjul. På brakka fikk barna servert jobbepølser til lunsj, før de tok med Sjefsnissen på bussen tilbake til Onsøy.

Positive bidrag

– Vi liker å ha litt hemmeligheter, magi og morsomme ting i barnehagen. Utrolig morsomt at Råde Graveservice ville gjøre dette for oss. Barna synes det er kjempestas med gravere, dumpere, heisekraner og store maskiner. Dette har vi gledet oss til lenge, sier førskolelærer avdelingsleder Mette Lise Levell Eriksen i Gaustadgrenda barnehage.

– Som grunn- og VA-entreprenør jobber vi alltid tett på folk og lokalmiljøer. Det er moro å kunne gi positive bidrag som dette tilbake. Spesielt moro er det å kunne gjøre noe som gleder barna i barnehagen. Det er hektisk i innspurten før jul, men det må aldri bli for travelt til at vi kan gjøre noe positivt for de rundt oss, sier anleggsleder Lars Erik Eriksen i Råde Graveservice.

Barna i avdeling Midtimellom sjekker ut hjullasterskuffa der Sjefsnissen plutselig satt og dinglet med beina en tirsdag i adventen. (Foto: Råde Graveservice)