Mineralteknikk med ny elektrisk finknuser

Mineralteknikk har i mange år levert finknusere fra Terex Finlay. Nå er modellutvalget utvidet med en elektrisk utgave av finknuseren C-1540.

–  Vi har i fem år hatt suksess med levering av finknusere fra Terex Finlay i Norge. C-1540 knuseren har en 1000 mm knuser som har vært i Norge i 30 år, både som Pegson 1000, Powerscreen 1000 og Terex Finlay C-1540. Mange norske kunder kjenner allerede godt til denne knuseren, skriver selskapet i en pressemelding.

C-1540E er en finknuser med elektrisk drift. Den er utstyrt med en on board-generator for bruk når det ikke er tilgang på nettstrøm. Generatoren drives av en Scania DC9 Steg V-motor, som skal gi lavt drivstoff forbruk.

Annonse

Under 35 tonn

Mineralteknikk skal ha opparbeidet god kompetanse på disse knuserne og tilpasset et godt delelager. Ifølge meldingen er tiden inne for selskapet å ta et steg videre med en elektrisk knuser, da flere av kundene skal ha behov for lett flyttbare knusere med stor kapasitet, og som kan brukes både elektrisk eller på diesel. Maskinen kan leveres både med eller uten forsikt.

– Det unike med C-1540 er at den er under 35 tonn, og samtidig har en svært høy kapasitet. Videre er det allerede kjent at Finlay sine finknusere er svært stabile i drift over lang tid, sier daglig leder Arne Kenneth Øvstebø.

– Vi er representert med kontorer i Ålgård, Drammen og Kirkenes, og dette gir oss mulighet for god oppfølging av maskinene, avslutter han.