Mesta: 1600 brøytebiler i beredskap  

Mesta har 1600 brøytebiler som står klare til innsats slik at folk kommer trygt fram i jula. Kan brøyte opp til to millioner kilometer per måned.

– Vi gjør det vi kan for å få folk fram og tilbake fra julefeiringa, sier Kristin Folge, konserndirektør for drift og vedlikehold i Mesta, i en pressemelding.

Folge understreker at Mestas ansatte som vanlig er i beredskap for å sikre åpne vinterveier – også om det skulle komme store snømengder i høytiden. Mesta har ansvar for å holde over 21 000 kilometer vei åpne i vinter fra Agder i sør til Kirkenes i nord.

Annonse

– Sist jul var over 600 brøytebiler ute på oppdrag for å brøyte og strø. Våre folk gjør en kontinuerlig og helhjertet innsats på veiene døgnet rundt. Og uansett vær stiller våre folk når det er behov, sier Folge.

Kristin Folge, konserndirektør drift og vedlikehold i Mesta. (Foto: Mesta)

Brøyter vei for sikkerhet

Riktig brøyting, salting, strøing og høvling til riktig tid er vesentlig for sikkerheten også under krevende værforhold.

– Vi kan brøyte opp til to millioner kilometer per måned på vinteren, sier Folge. Hun ber nå trafikantene om å ta hensyn til brøytemannskapene slik at de får gjort jobben sin. Dette betyr å holde avstand til brøytebilen, og unngå forbikjøring.

– Snøbrøyting krever høy konsentrasjon og lange vakter. Ta hensyn til dem som er ute på veien for deg, ber konserndirektøren for drift og vedlikehold i Mesta.

Hun viser til at brøytebilene skal kjøre i 40 kilometer i timen, og at det kan oppstå kø.

Følg med på værmelding

– Kjør alltid etter forholdene. Skal du over en av fjellovergangene må du sjekke værvarselet, understreker Folge.

Folge ber også om at folk følger med på temperatur og værskifter. Store snømengder eller plutselige temperaturfall kan skape vanskelige kjøreforhold og øker presset på brøytebilsjåførene.

– Sikkerheten for folk som ferdes på veiene er det viktigste for oss. Mesta skal gjøre det vi kan for å skape gode kjøreforhold også når det er krevende vær.

Fakta om vinterveier i Mesta:

  • Mesta er Norges største leverandør av drift- og vedlikeholdstjenester på norske veier
  • Mesta vedlikeholder om lag 21000 kilometer vei i året
  • Mesta brøyter, salter og strør strekninger som i året blir flere runder rundt jorda
  • Mesta holder vinterveiene åpne på oppdrag fra Staten vegvesen, fylkene, kommuner og private
  • Mesta får driftskontraktene konkurranser med andre private aktører.