RG Ekspert kjøpte elektriske Hitachi-maskiner på Bauma

På en av messens siste dager signerte utleieselskapet RG Ekspert AS kontrakt på fire elektriske maskinnyheter på Hitachi-standen.

Samme dag som Bauma ble avsluttet kunne storkundeansvarlig Nils Arve Norendal hos Nasta, melde at RG Ekspert AS har besluttet å investere i flere utslippsfrie maskiner fra Hitachi. Det innovative utleieselskapet har allerede elektriske gravemaskiner fra Nasta i 8- og 16-tonns klassen, og etter en visning av de nye utslippsfrie maskinene på lørdag, besluttet RG Ekspert å signere hele fire ZX135US-7E, skriver den norske Hitachi-forhandleren i en pressemelding.

Voksende etterspørsel

– Modellen har en batteripakke på 198 kWt, men kan også kjøres direkte på kabel med 400V. Med mulighet for CCS-hurtiglading under lunsjpausen kan maskinen kjøres hele dagen. Vi tolker bestillingen fra RG Ekspert som en bekreftelse på at Nasta ses på som en god samarbeidspartner i bransjens satsing mot det grønne skiftet, sier Nils Arve Norendal.

Annonse

– Hitachis serie-7 er allerede velprøvd og svært godt mottatt av dyktige og krevende norske kunder. Stikkord som god føreropplevelse og høy driftssikkerhet er selvsagt noe som også blir ivaretatt og videreført til nullutslippsmodellene, sier han.

Handelen med RG Ekspert ble feiret med bobler i glassene, og Kjell Sæter, daglig leder i RG Ekspert, var fornøyd med besøket på Hitachi standen.

– Rental Group jobber kontinuerlig for det grønne skiftet, og disse fire nye Hitachi 135 batteridrevne el-maskinene blir et etterlengtet bidrag til den voksende etterspørselen innen nullutslipp-maskiner. Vi er glade for dette tilskuddet i modellrangen og ser frem til et videre godt samarbeid med Nasta, sier Kjell Sæter.

Kontraktsigneringer

– Nasta AS var godt representert på årets Bauma i München, og Hitachi-standen viste seg å bli svært populær blant norske anleggsmaskinkunder. De mange nyhetene fra den japanske produsenten ble høyt verdsatt av kundene, og resulterte i at mange valgte å signere kontrakt på ny Hitachi under messedagene, skriver den norske Hitachi-forhandleren i en pressemelding.

Blant annet ble det presentert en rekke elektriske beltegravere. Disse skal være utviklet gjennom et langt og godt samarbeid mellom den tyske Hitachi-forhandleren Kiesel GmbH, Nasta AS og Hitachi Machinery Europe.

Seniorrådgiver for klima- og kundeløsninger hos Nasta, Sjur Wethal Helljesen, forteller at han er godt fornøyd med at Hitachi og Kiesel deler Nasta sitt fokus på utslippsfrie maskiner.

– At Hitachi velger å stille ut hele seks utslippsfrie maskinmodeller på Bauma forteller hvor mye grønt fokus betyr i Europa, og at de virkelig er på rett spor, Sjur Wethal Helljesen.

Blant de elektriske Hitachi-maskinene var en 13-tonns prototype av Hitachi ZE135US-7.

– Dette er en fremtidig bestselger i Norge og Europa. Tilbakemeldingene er meget positive og vi ser at vårt fokus bidrar til å styrke «trua» på det grønne skifte blant kundene. Vi har hatt mange hyggelige og nysgjerrige norske og svenske kunder innom – så det er ingen tvil om at det er et stort søkelys på utslippsfrie løsninger om dagen, forteller Wethal Helljesen.