Flere Hydrema-nyheter på Bauma

Danmarks eneste produsent av store anleggsmaskiner, Hydrema fra Støvring, lanserer blant annet en 100 prosent elektrisk dumper på Bauma 2022.

Hydrema er i gang med de siste forberedelsene til årets store maskinmesse, Bauma 2022, som finner sted i München 24.-30. oktober. Den desidert største nyheten fra Hydrema blir den elektriske dumperen, som markerer produsentens inntog i segmentet for elektriske anleggsmaskiner.

Dette er en helt ny konstruksjon basert på den nyeste teknologien, bygget opp fra bunnen på en helelektrisk plattform, ifølge en pressemelding fra Hydrema.

Annonse

– Det er ingen tvil om at nullutslipp vil være et av hovedtemaene på Bauma 2022, og derfor gleder vi oss til å presentere vår nye maskin, som vi er veldig stolte av. I Hydrema har vi jobbet på en strømstrategi i en årrekke, og etter en lang og svært grundig utviklingsprosess er vi nå klare med vår første elektriske maskin. Vi gleder oss veldig mye til å presentere den elektriske dumperen for våre mange internasjonale kunder, sier utviklingssjef Palle Larsen i pressemeldingen.

Han legger til at Hydrema har valgt å holde detaljene i den elektriske nyheten tilbake til Bauma åpner den 24. oktober.

Muskuløs hjulgraver

En annen stor nyhet fra Hydrema er den nye hjulgraveren MX14, den minste i MX-serien.

– Vi har optimalisert hele maskinen og resultatet er en suveren 14-tonns maskin. Markedets klart sterkeste i sin klasse, sier utviklingssjefen og legger til:

– Den har en nybygd og imponerende sterk gravearm, samtidig som vekten er fordelt optimalt. Dette gir betydelig bedre stabilitet, opptil 20 prosent større løftekraft og en betydelig høyere gravehastighet enn forgjengeren. Maskinen kan til og med bli tempo 40-godkjent, så det er en sterk og rask maskin.

Én skjerm – full kontroll

For bare halvannet år siden foretok Hydrema en oppdatering av hele MX-serien, der blant annet mer kraft og ny teknologi ble tilført hjulgraverne. Nå har serien igjen fått en omfattende oppdatering, som selvfølgelig også gjelder den nye MX14. Den helt nye 10″ berøringsskjermen skiller seg særlig ut. Den nye skjermen erstatter flere mindre skjermer, og ny programvare integrerer alle funksjoner med sikker og enkel betjening på berøringsskjermen eller via skjermkontrolleren i armlenet, ifølge pressemeldingen.

Hydremas utviklingsteam har lagt mye arbeid i å gjøre brukergrensesnittet til den nye skjermen intuitivt og veldig brukervennlig, som det du kjenner fra smarttelefoner og forskjellige nettbrett.

Et helt nytt kamerasystem med ekstra høy oppløsning finnes i flere varianter, der du i ett bilde via 360-graders «birds-eye»-visning kan få oversikt hele veien rundt maskinen.

En annen nyhet for MX-serien er at den som et alternativ – takket være et nært samarbeid med Leica – tilbyr fabrikkmontert maskinstyring, med mulighet for integrering med den nye berøringsskjermen.