Ny maskin for avvanning for feiebiler

Mineralteknikk presenterer en ny maskin fra Terex Washing Systems for avvanning av masser fra feie og vakuumbiler.

– Denne nye VAC recover-maskinen tar ut tørre masser som sand, grus og finstoff fra oppsop fra veier og kummer, som ofte inneholder mye vann. Enkelt forklart tipper lastebilen alt oppi en matekasse, som videre tar dette og skiller faststoff fra vannet, forklarer Audun Ørbeck, som er selger for vaskeanlegg hos Mineralteknikk AS.

– Maskinen behandler opp til 60 tonn pr. time med fraksjonsstørrelse opp til 100 mm. Hele anlegget bruker kun 45 kw og er flyttbart i en 40-fots kontainer.

Annonse

– Flere opplever et behov for løsninger innen vasking av masser, enten i konkurranse om jobber eller på grunn av nye myndighetskrav. Vi i Mineralteknikk skal være i forkant av utviklingen og skal ha maskiner tilgjengelig når kunden trenger det, sier Ørbeck.