40 år med Hitachi i Norge

Hitachi Construction Machinery feirer 50 år i Europa, 40 av disse med Nasta på laget.

I år er det 50 år siden Hitachi Construction Machinery etablerte seg i Europa. Bare 10 år senere, i 1982, inngikk Nasta AS en avtale med den Japanske produsenten om eneimport og salg av Hitachi-maskiner i Norge.

Gravekompaniet Sandefjord ble selskapets første kunde da de kjøpte en Hitachi UH081 den 21. juni 1982. Etter en periode med Fiat-Hitachi fra 1988 til 2002 har Nasta de siste 20 årene igjen kunnet tilby «rene» Hitachi.

Annonse

Nasta og Hitachi representanter i skjønn forening utenfor Nasta i Larvik. (Foto: Nasta)

Storfint besøk

I forbindelse med 40-års jubileum for Hitachi i Norge fikk Nasta denne uken storfint besøk fra Japan, da Yusuke Kajita, Vice President and Executive Officer fra Hitachi Construction Machinery, besøkte forhandleren på hovedanlegget i Larvik torsdag, etterfulgt av et lite besøk ved Nastas avdeling på Kjeller utenfor Lillestrøm.

Mr. Kajita takket for et langt og godt samarbeid fra 1982, og overrakte deretter bilde med en kollasj av norske kunder som takk. Visepresidenten avsluttet med et hjertelig ønske om minst 40 nye og suksessfulle år sammen, skriver Nasta i en melding.

Sjur Wethal Helljesen, seniorrådgiver klima og kundeløsninger i Nasta, ga en innføring i hva Nasta har gjort i forbindelse med produksjon av utslippsfrie maskiner. (Foto: Nasta)

Utslippsfrie maskiner

Hitachi har gjennom de siste årene fattet spesiell interesse for Nastas forskning på utslippsfrie maskiner.

Derfor hadde Mr. Kajita også med seg to ledere for utvikling av fremtidens maskiner til Larvik, Mr. Takashi Niidome og Mr. Makoto Matsushita. Fra ledelsen i Hitachi Europa deltok også Mr. Rene Koops og Mr. Satoshi Konno.

Det ble arrangert felles lunsj for ansatte i forbindelse med besøket, selvsagt avsluttet med kake som markerte 40-års jubileet.

– Nasta er en av få forhandlere i Europa som kan vise til 40 års samarbeid med Hitachi. Ekstra stas er det å bli æret med besøk fra toppledelsen i Japan. Med Hitachi som hovedleverandør kan Nasta vise til sunn vekst hvert år fra 1982, og er i dag en av landets største leverandører av anleggsmaskiner. Hitachi har i alle disse årene levert kvalitetsprodukter, og når dagens og fremtidens maskiner utvikles er det en trygghet for Nasta å vite at produsenten alltid vil sette driftssikkerhet og kundens behov øverst på sin prioriteringsliste. Gjennom førsteklasses samarbeid, ikke minst på teknisk side, har Hitachi hjulpet Nasta å «norskifisere» flere av maskinmodellene til å fungere best mulig for dyktige og krevende norske entreprenører. Vi gleder oss til videre samarbeid, uttalte Tom Johansen, administrerende direktør i Nasta AS, i forbindelse med besøket.

Espen Andersen, bruktmaskinselger hos Nasta, er i gang med å gi denne UH-maskinen en total makover i Larvik. (Foto: Nasta)

Årets Bauma

Hitachi skal feire 50-års jubileet i Europa under årets Bauma. Der skal de bl.a. vise frem en av de første Hitachi UH-maskinene i Europa, en UH04. Den fullstendig oppussede maskinen blir ett av trekkplastrene på en stand hvor det skal presenteres mange nyheter.

Snart skal også Nasta kunne vise publikum en oppusset versjon av en Hitachi UH-maskin. Maskinen med det laveste serienummer i Norge har nemlig bruktsjef Epsen Andersen kjøpt tilbake, og Hitachi UH 081’en gjennomgår i øyeblikket en total make-over.