10 tonn kjetting på én maskin

Beskyttelseskjettingen Fels Titan 75 er utviklet for bruk i de største gruvene i verden. Nå er den levert for bruk på en Cat 990 K som går i et norsk steinbrudd.

Forrige uke var Lilleseth Kjetting, i samarbeid med Dekkhuset, og monterte på nye beskyttelseskjettinger fra RUD Erlau på hjullasteren Cat 990 K, som går i et stort steinbrudd på Dalsøyra.

Tar litt tid å legge på når hver kjetting veier 2,6 tonn. (Foto: Lilleseth Kjetting)

Bærekraftig

– Bruk av beskyttelseskjettinger ivaretar og forlenger levetiden til dekkene. Bruk av denne type beskyttelseskjettinger gir økt produktivitet og maskintid pga redusert dekkslitasje som medfører hyppig nedetid, sier Stine Lilleseth, markedssjef hos Lilleseth Kjetting AS, i en pressemelding.

Annonse

– Egenskapene er en viktig del av våre kunders bærekraftfokus, som inkluderer positive miljømessige og økonomiske konsekvenser for driften. Dette blir bare mer og mer viktig fremover. DC Resources har en stor og moderne maskinpark som benytter best tilgjengelig teknologi og utstyr, derfor ble disse beskyttelseskjettingene ett viktig utstyr for deres maskin, forklarer hun.

Fels Titan 75 montert. Oliver Knabe, RUD Erlau (t.v.), og Stian Østerhaug, Lilleseth Kjetting (Foto: Lilleseth Kjetting)

Lang erfaring

RUD Erlau er ifølge Lilleseth, en av verdens ledende produsenter av beskyttelseskjettinger, og har mer enn 70 års erfaring med produksjon og innovativ produktutvikling. Kjettingene skal gi god stabilitet, god fremkommelighet og bedre sikkerhet under forhold som i dette steinbruddet.

Hver av kjettingene som ble montert på Cat-maskinen veier nesten 2,6 tonn.

– Det er altså over 10 tonn kjetting som ble montert denne dagen, og med på leveransen var en fagperson som monterte og tilpasset beskyttelseskjettingene perfekt på hjulet, sier Stine Lilleseth.