UCOs første 25-tonns elektriske gravemaskin

Utleieselskapet fikk en av de første Volvo EC230 Electric som ble levert til Norge. Den batterielektriske beltegraveren gikk rett ut til kunde og er nå i full drift.

UCO har som mål å bli et forgangsselskap innen klima og miljø. Dette innebærer blant annet å ha et bredt utvalg av utslippsfrie maskiner som skal sørge for at kundene når sine mål om utslippskutt til lavest mulig kostnad, og samtidig ha stabil og god produktivitet, skriver selskapet i en pressemelding.

En av de første Volvo EC230 Electric er nå i full drift i et prosjekt for Skien kommune. (Foto: Volvo Maskin)

-Vi har flere gode samarbeidspartnere som bistår oss med klimavennlige anleggsmaskiner og vi dekker hele spekteret fra to til 25 tonn. En av disse er Volvo Maskin, og nå leverer vi for første gang en Volvo 25-tonns elektrisk gravemaskin som går direkte ut i leie. Vi er opptatt av å ikke kun fylle opp gårdsplassen med miljøvennlige maskiner, men heller gå i dialog med kundene og avdekke deres behov for så å finne den beste løsningen for prosjektet, sier Jostein Stormo, adm.dir. i UCO.

Annonse

El-graveren har en driftstid på 4-5 timer og kan hurtiglades på 80 min. Standard lading gir fulladet maskin etter ni timer. (Foto: Volvo Maskin)

Flere fordeler

Den ferske maskinen er den første serieproduserte batterielektriske gravemaskinen fra Volvo i denne størrelsen. El-graveren har en driftstid på 4-5 timer og kan hurtiglades på 80 min. Standard lading gir fulladet maskin etter ni timer.

– Sammenlignet med den dieseldrevne EC220EL, så har den tilnærmet samme ytelse, om ikke bedre, med fordeler som null utslipp, lavt lydnivå og lave driftskostnader. Maskinen drives av en 264 kW batteripakke og har et 600V elektrisk system, i tillegg til at førerkomforten er forbedret, sier Frode Andersen, produktsjef i Volvo Maskin AS.