Økende etterspørsel etter 3-akslede sikteverk

Kundene til Mineralteknikk AS etterspør maskiner som har større kapasitet på samme siktedekke.

– Vi jobber med store profesjonelle kunder som har store krav til utstyret, og da er det ingen over og ingen ved siden av. Vi estimerer at en 3-akslet sikt har opptil 40 prosent større kapasitet enn en vanlig tradisjonell én-akslet. Setter du denne ved siden av en tradisjonell sikt, blir du ganske fort overbevist, uttaler Arne Kenneth Øvstebø, daglig leder i Mineralteknikk AS, i en pressemelding.

Optimalisering

Det unike med 3-akslede sikter skal være at man får et svært kraftig ellipseslag, som kan justeres både i ønsket høyde, vinkel og fart på massen, ifølge Mineralteknikk. Dette gjør at man skal kunne optimalisere sikten til å operere akkurat slik man ønsker i forhold til hvilken masse som kjøres på og i forhold til mengde som skal siktes. To av akslingene sviver med fartsretning, og den i midten sviver motsatt retning.

Annonse

– Vi lagerfører både vanlige maskiner og disse 3-akslede maskinene, men ser en klar tendens til at kundene ønsker disse maskinene, selv om de har en betydelig høyere pris. Det er per nå over ett års leveringstid på nye, men vi har nettopp fått inn en til lager, sier Øvstebø.