Klart for byggestart av ny flyplass i Mo i Rana

To viktige milepæler er på plass slik at oppstart av byggearbeider ved ny flyplass i Mo i Rana kan starte til høsten.

– Nå er vi for alvor i gang med ny flyplass i Mo i Rana. Signeringen av de tre første kontraktene er på plass, og ESA har godkjent offentlig støtte til ny flyplass. Dette er gode nyheter og betyr at forberedende anleggsarbeid kan starte til høsten. Luftfarten spiller en helt spesiell og viktig rolle i Nord. Det er bra både for folk og næringsliv at Avinor og entreprenørene snart kan markere første spadetak, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård, i en pressemelding.

Les også: Lyser ut anbudskonkurranse for ny flyplass i Mo i Rana

Annonse

Det er to viktige milepæler som nå er på plass, slik at oppstart av byggearbeidet kan starte til høsten:

23. juni 2022 fattet ESA vedtak om godkjenning av offentlig støtte til bygging av ny lufthavn.

Avinor har tildelt de tre første kontraktene. De gjelder anleggsveier, utslippsledning og samspillsrigg. Tidligere i år har Samferdselsdepartementet gitt Avinor konsesjon for etablering og drift av lufthavnen.